CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. február 25., hétfő 23:38


Átadták az Év idegenvezetője-díjat

Átadták az Év idegenvezetője-díjat

"Az idegenvezető annál inkább áll hivatása magaslatán, minél nagyobb tudással és minél alaposabb felkészültséggel végzi el munkáját. Nem lehet senki idegenvezető általános műveltség és kitűnő modor nélkül. Elengedhetetlen kellék, hogy az idegenvezető képességei alkalmasak legyenek annak az érdeklődési körnek a kielégítésére, melyet minden átlagos műveltségű turista joggal támaszthat vezetőjével szemben" - dörögte intelmeit Bársony Oszkár, az IBUSZ vezérigazgatója az idegenek kalauzai számára 1934-ben kiadott füzet előszavában.

A helyi idegenvezető a város arca, aki személyével testesíti meg a soproni polgárt, aki vendég hazatérte után is a soproni élmény meghatározó eleme lehet. Fontos, hogy kedvessége, tudása hozzájáruljon, hogy a vendég jól érezze magát városunkban. Ő az aki a város, mint kulisszát élővé varázsolja, szavai nyomán régi történetek, legendák elevenednek meg. Abban az órában, mikor vezet, ő a soproni házigazda.

Ennek jegyében Taschner Tamás, turisztikai központ és tourinform vezető, minden jelenlévő idegenvezetőnek köszönetét fejezte ki és külön gratulált Sarang Istvánnak, aki az idegenvezetőket közvetítő idegenforgalmi vállalkozók szavazata alapján az év idegenvezetőjének jelöltek.
cyberpress