CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. március 04., kedd 21:48


Fogadóóra a Jereván lakótelepen

Fogadóóra a Jereván lakótelepen

A Fáy András Szakközépiskolában tartottak fogadóórát Balogh Judit és Varga Szabolcs önkormányzati képviselők. Az eseményen jelen volt dr. Fodor Tamás polgármester is.

A jelenlévő, Jereván lakótelepen lakók, több, megoldásra váró gondot is megemlítettek a mai fogadóórán. Ezek között szerepelt a közelben elhaladó vasút miatti zaj. A zajvédelem kérdésében már tett az önkormányzat intézkedéseket, és a kifogásolt, még meglévő problémák érdekében újból megkeresi a GySEV –et.


A jelenlévők több, a környékkel kapcsolatos közlekedés-biztonsági problémát is felvetettek, amelyekre szintén megoldást ígért a város.


A Jereván lakótelep köztereinek tisztasága, illetve a köztisztasági szempontból folyamatos gondot jelentő helyszínek is szóba kerültek, együtt a lehetséges megoldásokkal, akárcsak a közeli aluljáró állapota, amely kérdésben szintén intézkedést foganatosít a közeljövőben a város.


A közvilágítás minőségének javítása is napirenden volt, amelynek megoldására egy, a közelmúltban beadott pályázat sikeressége esetén lesz lehetőség.

Dr. Fodor Tamás érdeklődésére a Jereván lakótelep közbiztonságáról, az utcatáblák, illetve eligazító táblák szükségessége is felmerült, akárcsak a fokozottabb rendőri jelenlét szükségessége, és több közterület állapota és további sorsa.


Egy, a közlekedők által a közúti járművekkel is ,,kialakított” útszakasz esetleges létesítésének javaslata is elhangzott a jelenlévők részéről, illetve annak javaslata, hogy a kérdésben egy esetleges lakossági fórumon is véleményt mondhassanak az érintettek.