CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2008. március 05., szerda 07:50


Megyei hírek, események

Megyei Területfejlesztési Klub

A Megyei Területfejlesztési Klub következő rendezvényét 2008. március 6-án, csütörtökön 10.00 órától tartja Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor g. u. 17.).
A résztvevőket Firtl Mátyás, Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszönti, majd tájékoztató hangzik el a közúthálózat fejlesztéséről Győr-Moson-Sopron megyében, kiemelten a Közút Operatív Programra /KÖZOP/ (Előadó: Rékasi Győző, irodavezető, Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., Közutak Projektiroda, Győr).
A Szociális Törvény módosulásairól Zentai László, a Fidesz-KDNP Népjóléti Kabinet titkára, volt kormányzati főtisztviselő tart előadást.
Ezt követően a falugondnoki hálózat aktuális kérdései cím alatt a 9/2008-as FVM rendeletről hangzik el tájékoztatás, konkrétan az új támogatási rendszerről Kozma Judit, területi koordinátor
(Falugondnokok Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete) előadásában.
A területfejlesztési klub negyedik előadásának témája: Tájékoztató a 2008. évi Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Pályázatokról; előadó: Almássy László, Nyugat –dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság szakmai titkára.

A Megyei Területfejlesztési Klubot a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2001-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a megyében egy valóban élő, kommunikatív, aktív területfejlesztési munka folyjon. A klub fő feladata a megyében és a régióban működő önkormányzatok és különböző szerveztek képviselőinek rendszeres találkozója és információcseréje. A találkozókon a településvezetők és a kistérségek munkatársai a munkájukhoz szükséges legaktuálisabb információkat kapják meg.

A Megyei Területfejlesztési Klub működtetésének tapasztalatai és visszajelzései kedvezőek, így az alapító folytatni szeretné a konzultációs és kommunikációs fórumot. A rendezvény az elmúlt évek során a települési, a kistérségi, megyei, regionális, fejlesztési, pályázati közérdeklődésre számot tartó témák fontos és folyamatos vitahelyévé vált.

Tetőt ajándékoz a Leier építőipari cég Nagyszentjánoson

Komplett tetőhöz ajándékoz cserepet a legrászorulóbb családnak a Leier Hungária Kft. Nagyszentjánoson. A szombati szélviharban 188 épület rongálódott meg a településen. A sérült házak többsége nem volt biztosítva, így több család került nagyon nehéz helyzetbe.

A győri székhelyű Leier Hungária Kft. szívén viseli a térség sorsát, ezért kötelességének érzi, hogy segítsen a bajban- mondta el Komlós Andor a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki miután tájékozódott a Nagyszentjánoson történt tragédiáról, egyeztetett a település polgármesterével. Az ügyvezető igazgató ezután bejelentette, komplett tetőhöz szükséges betoncserepet ajándékoz cégük az Attila utca 6. szám alatt található házhoz. Hozzátette, az itt lakó család nagyon nehéz helyzetbe került, a minitornádó teljesen leröpítette a tetőt a fejük fölül. Komlós Andor megjegyezte, a továbbiakban is egyeztet Unger Vilmos, polgármesterrel.

Győr-Moson-Sopron Megye is bemutatkozott az Utazás Kiállításon

Élénk érdeklődés kísérte a megye bemutatkozását is az elmúlt hétvégén a 31. alkalommal Budapesten megrendezett Utazás Kiállításon. A rendezvényen Győr-Moson-Sopron megye a Nyugat-dunántúli Régió közös standján mutatkozott be.

A négy nap alatt több száz érdeklődő fordult meg a közös kiállítóhelyen. Megyénk vonatkozásában legtöbben a wellness- és gyógyfürdőkről kértek információkat. Emellett sokan érdeklődtek a kerékpáros és vízi turizmus lehetőségeiről, az épített örökségeinkről, kiemelten a Világörökség részét képező Pannonhalmáról és a különböző fesztiválokról.


P.Z.