CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. március 05., szerda 21:43


Zeneszerzői verseny

Zeneszerzői verseny

A 2009-es év Joseph Haydn halálának 200. évfordulója. Burgenland így az idei év zeneszerzői versenyét eme nagy géniusznak szenteli. Az alsó-ausztriai Rohrau-ban született zeneszerző főleg Burgenlandban, Bécsben és Eszterházán tevékenykedett. Éppen ezért az ezekből a régiókból származó zeneszerzőknek szól első sorban a versenykiírás.

Az első díjat 10 perces klasszikus vonósnégyesre (két hegedű, brácsa, violoncello) írt mű kapja.

A díj 2500 EUR, továbbá tervezzük, hogy a díjazott mű és a kompetens és független zsűri által kiválasztott bizonyos számú mű egy koncert keretében előadásra kerüljön, mindez a 2009-es Haydn év keretein belül.

Feltételek:
Részt vehet mindenki, aki Burgenlandban, Alsó-Ausztriában vagy Bécsben él, illetve alkot, valamint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben él. 

Benyújtás:
A részvétel megköveteli a teljes kottaanyag leadását. A mű még nem jelenhetett meg, nem adhatták elő, vagy semmiféle díjba nem részesülhetett még. Csak egy mű nyújtható be, A benyújtáshoz választani kell egy tetszőleges hatjegyű számot. A mű mellé egy lezárt borítékban, melyre ugyanazt a hatjegyű azonosítót kell felírni, a következő dokumentumokat kell mellékelni:  önéletrajz (lakcím, telefonszám, esetleg e-mail cím, banki adatok), illetve tájékoztató az eddigi művészi, illetve zeneszerzői tevékenységről.


A borítékolt pályázati dokumentumokat legkésőbb 2008 11. 01-ig el kell küldeni a következő címre: Amt der Burgenländischen Landesregierung, Abt. 7 – Kultur, Wissenschaft und Archiv, Europaplatz 1, 7000 Eisenstadt. A borítékon fel kell tüntetni a  Kompositionswettbewerb kifejezést.

Benyújtás német nyelven:
Info:
Margarethe Craß
Telefon:
02682 / 600 - 2081
E-Mail:
margarethe.crass@bgld.gv.at
Internet: www.burgenland.at/ausschreibungen

A késéssel beadott műveket nem tudjuk figyelembe venni. Döntő a potai bélyegzőn szereplő dátum, egyéb jogi út kizárva.
PZ