CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. március 11., kedd 10:49


Formatúra Sopronban – Jubileumi Vándorkiállítás A Magyar Formatervezési Díj díjazottainak kiállítása 2003 – 2007

Formatúra Sopronban – Jubileumi Vándorkiállítás

A Magyar Formatervezési Díj díjazottainak kiállítása 2003 – 2007

A Magyar Szabadalmi Hivatal Formatervezési Tanácsa 2003-ban a kor szelleméhez igazította a közel 30 évtizede alapított Magyar Formatervezési Díjpályázatot, ami rövid idő alatt a hazai design szakma legrangosabb elismerésévé vált. A reformtörekvések visszaigazolódni látszanak, amiről most a nagyközönség is meggyőződhet.

Az elmúlt öt esztendő termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriákban kiemelkedő teljesítményt nyújtó pályázatok nyerteseinek, különdíjasainak, és kiemelt pályázóknak a munkáit mutatja be a Vándorkiállítás. A tárlaton megtekinthetők a mindennapi életünk tárgyai, eszközei csakúgy, mint a papírra vetett innovatív elképzelések és ötletek, melyek még gyártóra várnak. A kiállítás nemcsak tájékoztatni kíván, hanem aktivizálni az adott régió-város gazdaságát a szellemi innováció segítségével, egy – egy sikeres termék gyártásának, szolgáltatás működtetésének potenciális lehetőségével.

A Magyar Formatervezési Díjpályázat 2003-2007 díjnyertes alkotásaiból rendezett kiállítás soproni megnyitója kapcsolódik az Alkalmazott Művészeti Intézet felújított épületének átadási ünnepségéhez.


A vándorkiállítás a NYME – AMI Design Centrumában ünnepélyes épületátadással egybekötve 2008. március 20-án, 16.00. órakor nyílik meg.

A kiállítást megnyitja, valamint a felújított épületet átadja:Prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Rektora, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

A kiállítás április 4-ig látogatható naponta 10 – 16 óráig.

***

A Vándorkiállítás kísérő rendezvénye a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében megrendezésre kerülő szakmai gazdasági fórum „Versenyképesség – Design és Gazdaság” – témakörben, amelyre 2008. március 20-án 13.30. és 15.30. óra között kerül sor a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, Deák tér 14. szám alatti székházában.

Fotók: ami.fmk.nyme.hu