CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. március 13., csütörtök 18:20


Szabad Sajtó Napján a média munkatársait köszöntötték

Szabad Sajtó Napján a média munkatársait köszöntötték

Március 15-e egyben a Szabad Sajtó Napja is, hiszen 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki Petőfi Sándor és Jókai Mór saját felelősségére Petőfi versét, a „Talpra magyar”-t és az Irinyi József által megfogalmazott Tizenkét pontot. A szabad sajtó egyik első termékeként a Tizenkét pont 1. pontja volt: Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.

A Szabad Sajtó Napján a soproni városházán Sopron város vezetése és Firtl Mátyás, a város országgyűlési képviselője a helyi média munkatársait köszöntötték.

Dr. Fodor Tamás polgármester megköszönte a sajtó munkáját, azt kívánta egyben, hogy számos pozitív töltetű és a példamutatást szolgáló témája legyen a médiának, a jó szolgálatában.


Firtl Mátyás országgyűlési képviselő szintén köszönetet mondott azért, hogy tudósításaikkal, híradásaikkal a médiumok eljuttatják a közvélemény számára mindazokat az információkat, amelyek a közélet szereplőinek munkájára világít rá, egyben azokat az üzeneteket is, amelyeket a köz szolgálatába szegődött közéleti szereplők megfogalmaznak.

Az eseményen alkalom adódott a városvezetők, politikusok és a média munkatársai közötti közvetlen és kötetlen beszélgetésre is.

sopron.hu