CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. március 16., vasárnap 22:00


Nagyköveti látogatás

Ashot Hovakimian nagykövet közép-európai régió örmény külképviseleti feladatait látja el Bécsben

Nagyköveti látogatás

Az Örményország Sopronban című rendezvénysorozat alkalmából Sopronba látogatott Ashot Hovakimian nagykövet, aki 2006 óta a közép-európai régió, négy ország – Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia – örmény külképviseleti feladatait látja el Bécsben.


A feleségével városunkba érkező nagykövet első útja a Városházára vezetett, ahol fogadta őt dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza alpolgármester és Sass László a Kulturális- Oktatási és Sport Bizottság elnöke. A kötetlen megbeszélésen résztvett még Ashot Baghdasaryan szobrászművész, akinek egyébként az édesapja készítette a Jereván lakótelep körforgalmában lévő szobrot, neki magának pedig ezen a napon kiállítása nyílt meg a Festőteremben.


- Szoktunk azzal viccelődni Bécsben, hogy innen nincs még egy órányira sem Jereván – kezdte a jó hangulatú beszélgetést Hovakimian úr.

- Éppen ezért mi pedig annak örülnénk, ha a két város, Jereván és Sopron kapcsolata igazi tartalommal töltődne meg, felvennék egymással a kapcsolatot az ipar és kereskedelmi kamarák és talán még a turisztika sem kellene, hogy fehér folt maradjon szépen fejlődő kapcsolatunkban. Mi ebben az önök partnerei leszünk – mondotta dr. Fodor Tamás.



(pluzsik)