CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. március 25., kedd 14:06


Gyógypedagógiai intézmények regionális konferenciája

Gyógypedagógiai intézmények regionális konferenciája

Hogyan válhat a pedagógus (a pedagógus társadalom) ismét harmóniát sugárzó, kultúrát, műveltséget hordozó mintává? Hogyan válhat a pedagógus szakma ismét életformává, hivatássá? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a Több Célú Gyógypedagógiai Intézmények VII. regionális Konferenciáján résztvevői.

Az Erdei iskola szervezésében megvalósuló rendezvényre a régió összes gyógypedagógiai intézményén kívül az ország minden nagyobb intézményéből, és külföldről – Szlovákiából, Csehországból, Horvátországból, Szlovéniából – is érkeznek érdeklődők.


Korzenszky Richárd, Jókai Anna, Bagdy Emőke, Miszlivetz Ferenc az előadók sorában

A tanácskozáson a válaszkeresésben segítő rangos előadók között dr. Korzenszky Richárd, teológus-tanár Kihez menjünk? Szükség van-e pedagógusra ma Magyarországon? címmel tart előadást. Jókai Anna író előadásának címe: Hitelesség és varázslat; Miszlivetz Ferenc szociológus a 21. századi új tudás és a tanulás új módszereiről, míg Bagdy Emőke egyetemi tanár ,,Fenn az ember magasán…” címmel tart előadást.

A rendezvényt március 26-án 9 órakor Csizovszki Sándor, a Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központ igazgatója, Kulcsár István, a Regionális Igazgatói Munkaközösség elnöke köszönti, megnyitót mond Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

Március 27-én, csütörtökön a gyógypedagógiában a közösségnek betöltött szerepéről, továbbá a fejlesztő iskoláknak az oktatási rendszerbeli helyéről hangzanak el előadások, és öt, régióbeli fejlesztő iskola is bemutatkozik

A szervezők tájékoztatása szerint lehetőség van még a helyszínen az előre nem jelentkezett napidíjasok bejelentkezésére és részvételére is.

Jótékonysági hangverseny

A kétnapos konferenciát, amelynek helyszíne a Hotel Sopron (Fövényverem 15.), március 26-án, este 20.00 órakor jótékonysági hangverseny zárja.

A soproni Szent Mihály templomban Szekendy Tamás orgonaművész és Altorjay Kinga énekes fellépésével tartanak orgonakoncertet, amelynek befolyt adományait az Erdei Iskola tanulóinak megsegítésére fordítják.