CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. március 28., péntek 21:45


Legnagyobb adófizetőit és mecénásait köszöntötte a város

Legnagyobb adófizetőit és mecénásait köszöntötte a város

A befizetett adó mértéke szerint Sopron városa a helyi Kereskedelmi és Iparkamarával közösen idén huszonöt társas vállalkozásnak és hét egyéni vállalkozónak köszönte meg, hogy gyarapítják a közösséget.

„Tudd mindig a magad kötelességét, ne egyebet, de azt emberül...” – idézte dr. Fodor Tamás polgármester Széchenyi Istvánt a város legnagyobb adófizetőit és mecénásait köszöntő ünnepségen a soproni Városházán.

A város polgármestere megköszönte, hogy befizetett adóforintjaikkal a cégek, vállalkozók a közösséget gyarapítják.

A befizetett adó mértéke szerint Sopron városa a helyi Kereskedelmi és Iparkamarával közösen idén huszonöt társas vállalkozásnak és hét egyéni vállalkozónak köszönte meg a közteherviseléshez való hozzájárulásuk mértékét.


Az eseményen a város nevében dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza, Havas András és dr. Simon István alpolgármesterek, a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara nevében Horváth Vilmos elnök, továbbá Károlyi Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestülete elnökeként közösen fogadta a megjelent virilistákat és mecénásokat.

Mára már Sopronban rangnak számít a virilista cím – ez nem jelentéktelen eredménye az 1997-ben indított kezdeményezésnek, hogy a város évente egy-egy ünnepi alkalmon találkozzék a közteherviselésben a legnagyobb mértékben részt vállalókkal.

Ugyancsak köszönettel illették soproni kultúrát, sportéletet, egészségügyei önzetlenül támogató mecénásokat is, akik a kötelező adón felül adakoznak a köz javára, akiknek a város polgármestere, együtt Horváth Vilmos kamarai és Károlyi Gyula ipartestületi elnökkel adta át az okleveleket.

Horváth Vilmos hangsúlyozta: a kultúrában, a sportban, az egészségügy területén számos kérő kéz van. Köszönet illeti azokat is, akik lehetőségük szerint akár pár ezer forinttal, de jó szándékkal segítették a köz ügyeinek előbbre menetelét – tette hozzá, azt kívánva a városnak, hogy sok követője legyen a mai mecénásoknak.

Sopron város legnagyobb adófizető cégei:
Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.
Magyar Telekom Nyrt.
Swedwood Sopron Bútor Kft.
Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Ims Connector Systems Kft.
Tesco-Globál Áruházak Zrt.
Magyar Posta Zrt. Nyugat-Magyarországi Területi Igazgatóság
Sopron Holding Zrt.
Sopron És Környéke Víz- És Csatornamű Zrt.
Danubius Szálloda Zrt. Hotel Lővér
Strebelwerk Kft
Hotel Szieszta Szállodaipari Kft.
Ciklámen Zrt.
Fagus Vagyonkezelő Kft.
Sopron Plaza Kft.
Otp Bank Kereskedelmi Nyrt. Soproni Fiók
Euro-Elzett Zárgyártó És Kereskedelmi Kft.
Dekorsy Kft.
Casino Sopron Kft.
Strabag Zrt.
Awf Autóalkatrészgyártó És Kereskedelmi Kft.
Interspar Magyarország Kft
Gala- Kerzen Kft.
Semperform Termelési És Kereskedelmi Kft.
Gordius Extens Zrt.

A cégek mellett hét egyéni vállalkozó kapott virilista oklevelet.
A mecénások között: az OTP Bank, az MKB Bank képviselője, továbbá Hirschler László egyéni vállalkozó és a Csonka és Fia Kft. ügyvezetője vehette át mecénás-oklevelet az ünnepségen.



B. Tóth Éva
Fotó: Pluzsik Tamás