CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. április 08., kedd 16:32


Hétvégi kis csillagvadászat

Hétvégi kis csillagvadászat

A hazai rock-piac egyik legjobb lemezének kikiáltott "Greatest Hits, vol. 1." című album anyagán túl a legfrissebb szerzeményekből is ízelítőt ad április 12-én a Kiscsillag Zenekar városunkban.

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrock-zenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek valamint a Kispál és a Borz kültagjának, Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora. A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag debütalbuma az elmúlt évek legjobb Lovasi-cucca - legalább akkora izgalom és felüdülés, mint a Bandi a hegyről lemez volt annak idején. Talán a frissesség, talán a kötetlenség, talán a hobbizenekar-jelleg miatt laza, üde, karcos és spontán, kellő mennyiségben kibukott, genyó és kegyetlen, a megfelelő árnyalatokban érzelmes és szívhezszólós, épp annyira, olyan arányban gúnyos, megfejtős, valóságos és kitalált, amennyire kell.

A zenekar a Hangár Music Gardenbe várja közönségét. A soproni koncerten - a lemezanyagon túl - új számokat is hallhat a közönség.