CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. április 11., péntek 22:50


Összefogás egy jó cél érdekében

Összefogás egy jó cél érdekében

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között, dr. Fodor Tamás polgármester részvételével ultrahang készüléket adtak át a soproni Erzsébet Kórházban.

2008.04.11.

Az ultrahang diagnosztika területén rendkívül gyors a szakmai, ezzel együtt a technikai fejlődés, mindazonáltal a nőgyógyászati osztály jelenlegi készüléke meglehetősen elavult, így elodázhatatlan volt egy új készülék beszerzése. Ezekkel az új készülékekkel, amilyen például a most átadott is, a fejlődési rendellenességeket nagyobb biztonsággal tudjuk kimutatni, időben felfedezni. A készülék mind fekete-fehér, mind színes doppler technikával is működik, ezen felül a hüvelyen keresztül is tudjuk vizsgálni a petefészket, illetve egyéb nőgyógyászati vizsgálatok is végezhetőek vele.


Mivel ennek beszerzésére a kórháznak nem volt fedezete, ezért mecénásokat kerestünk, így a Soproni Erzsébet Kórházért Közhasznú Alapítványon keresztül, valamint a Soproni Egészségügyért Alapítvány hozzájárulásával sikerült 20 millió forintért megvásárolni az egyébként 36 millió forint értékű, világszínvonalú berendezést. Köszönet annak a hét cégnek, mely bőkezű mecénásként ezt az összeget biztosította – mondotta bevezetőjében dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos.

Nagy öröm számomra, hogy ezen a mai ünnepségen itt lehetek – szólt az átadóünnepségre összegyűltekhez dr. Fodor Tamás polgármester - mert ez is jó példája annak hogyan lehet összefogni egy jó cél érdekében. Tisztelettel köszöntöm azon vállalkozásokat, civil szervezeteket, akik ebben a mecenatúrában résztvettek. Ennek a mai kis ünnepségnek üzenete van, még pedig az, hogy a soproni civil kezdeményezések erősek, egyúttal célravezetőek.


Ezt követően dr. Csécsei Károly osztályvezető főorvos átvette és demonstratíve bemutatta a jelenlévőknek az ultrahang készüléket.



(pluzsik)