CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. április 11., péntek 23:04


Sopron Magyarország Dubrovnikja

Sopron Magyarország Dubrovnikja

Sopron a kultúra és együttműködés városa c. könyv ünnepélyes bemutatója volt ma délután a Megyeháza dísztermében.

2008.04.11.

Az ünnepséget megelőzően dr. Fodor Tamás polgármester irodájában fogadta Ivan Bandićot, Horvátország magyarországi nagykövetét, Hepp Mihályt, az Országos Horvát Önkormányzat elnökét, Dragutin Feletat professzort, a Horvát Sárkányrend Nagymesterét, a könyv egyik íróját és szerkesztőjét, Grubits Ferencet, Kópháza polgármesterét és dr. Payrits Ferencet, a Kópházi Horvát Önkormányzat elnökét.


A rendkívül színvonalas könyv a horvátországi Meridijani kiadó gondozásában jelent meg, akik erre az ünnepélyes alkalomra elhozták összes munkatársukat is. Külön érdekessége a kiadványnak, hogy Sopron az első város, melyről önálló könyv jelenik meg Horvátországban. A könyv megjelenése alkalmából a 30.000 példányszámban megjelenő, a National Geographic-hoz hasonló színvonalú MERIDIJANI című földrajzi magazin oldalakon keresztül mutatja be Sopront és környékét, melyben a várost Dubrovnikhoz hasonlítja.


Ez a könyv nagyon sok embert arra fog ösztönözni Horvátországban, hogy eljöjjön Sopronba, megismerje és felfedezze a város értékeit – hallhattuk Ivan Bandic nagykövettől.


A kisebbség megismerése és kultúrájának elfogadása a többséget mindig nagyobbá és gazdagabbá teszi – mondotta ünnepi szavaiban dr. Fodor Tamás polgármester. Úgy gondolom ez itt Sopronban maradéktalanul megvalósult. Köszönöm mindazoknak, akik e könyv létrejöttében segítkeztek. Hiszem azt, hogy ez a könyv követe lesz a városnak, melyből megtudhatják mindazok akik idelátogatnak, de azok is akik csak a könyv lapjait forgatják, hogyan élünk mi itt, hogy az önök szavaival éljek, Magyarország Dubrovnikjában.






(pluzsik)