CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. április 13., vasárnap 19:33


Új sebességmérő táblák már Sopron útjain is

Új sebességmérő táblák már Sopron útjain is


2008. április 12-től a soproni Csengery utcában és a Bánfalvi úton is sebességmérő táblák figyelmeztetik a városban autózókat, ha túllépik a megengedett sebességet.

Magyarországon közel 20 000 személyi sérüléssel járó közúti baleset történik évente a járművezetők hibájából, főként a nem megfelelően megválasztott sebesség következményeként. A Generali a Biztonságért Alapítvány tavaly indított sebességmérő berendezés telepítő programja hathatós segítséget nyújt a településeknek a közúti közlekedés biztonságának javításában.


A berendezések belterületeken, a gyalogos közlekedésben is használt forgalmas csomópontok, átkelőhelyek, vagy iskolák közelében mérik az áthaladó gépjárművek sebességét, és kijelzik, ha azok a megengedettnél gyorsabban haladnak, ezzel figyelmeztetve a járművezetőket az utazósebesség csökkentésére. A berendezések tárolják a sebességtúllépések számát és mértékét, amelyek közlekedéstudományi vizsgálatok alapját képezik.


A szombati ünnepélyes átadáson a Király Jenő Utcai Óvoda, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Deák Téri Általános Iskola tanulói mutattak be egy-egy rövid kulturális programot a résztvevőknek.


A Generali-Providencia Biztosító Zrt. Észak-Dunántúli Területi Értékesítési Igazgatóság soproni kirendeltség-vezetője, Udvardi Gábor beszédében kiemelte:„Sopron városa fontos állomása a programnak. Ebben a városban még soha sem telepítettek ilyen állomást, ezért is karoltuk fel a kezdeményezést. Bízunk benne, hogy a sebességmérő hatására kevesebb lesz a sebességtúllépés, és csökkenni fog a balesetveszélyes helyzetek száma is.”


A kihelyezett berendezést a soproni önkormányzat nevében Havas András alpolgármester vette át.


A Generali-Providencia Biztosító Zrt. alapítványa által indított országos sebességmérő telepítés a Lassíts az Életért Közlekedésbiztonsági Program segítségével és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) közreműködésével valósul meg.