CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. április 18., péntek 23:32


Ellesett pillanatok

Ellesett pillanatok

Hipság Gyöngyi fotográfus képei a természetszeretetről, az emberről, a minket körülvevő világ különös formáiról.

A Széchenyi István Városi könyvtár folyamatos kiállítóhelye soproni alkotóknak. Ezúttal Hipságh Gyöngyi fotográfus képeit láthatja a közönség a ma megnyitott tárlaton, amelyet Szepes Péter grafikus ajánlott a megjelenteknek.



Hipságh Gyöngyi képei arról tanúskodnak, hogy a fotós szereti a természetet, a különös formákat, az érdekes embereket. Az ,,Ellesett pillanatok” cím pedig azt is érzékelteti, hogy a jó fotó készítéséhez az exponálás egyetlen pillanatán kívül hozzátartozik még a megfelelő képkivágás, a megszerkesztett kompozíció, a fény-árnyék viszonyok kiválasztása, és mindaz az idő is, amely a megfelelő pillanatot elhozza, azt az egyszeri pillanatot, amely a legalkalmasabb a kép elkészítésére.
De Hipságh Gyöngyi képei, a megnyitóban elhangzottak szerint nem csak az ellesett pillanatokról szólnak, hanem témái ,, a lélekből fakadnak (…) mély érzelmi töltéssel bírnak.”
A fotográfus képei nem nélkülözik a humort, a tréfát, portréi pedig, remek jellemábrázolások is egyben.

Hipságh Gyöngyi Sopronban született. A Széchenyi István Gimnázium fizika tagozatán érettségizett, majd az Erdészeti és Faipari Egyetemen faipari üzemmérnöki diplomát szerzett. Két évet dolgozott a szakmájában távol szülő városától, de a szíve hazahozta. Tanári diplomájának megszerzését követően tanítani kezdett, és elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem közoktatás vezetői szakát is. Jelenleg a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán oktatásszervezőként dolgozik.
Az Alpok Képzőművészeti Kör tagjai figyeltek fel először fotóira. Velük több közös kiállításon vett részt. 2002 óta a Soproni Fotó Klub tagja. Az első önálló kiállítása 2002-ben volt, majd ezt követően 2003-ban, 2005-ben és 2006-ban. A Soproni Fotóklubbal együtt folyamatosan kiállít, és vesz részt pályázatokon, amelyeken képei között több is különdíjat kapott.

Hipságh Gyöngyi fotói a soproni Széchenyi István Könyvtárban az intézmény nyitvatartási ideje alatt tekinthetők meg.

Képriport a megnyitóról



BTÉ