CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. április 18., péntek 23:46


Dalí Sopronban

Dalí Sopronban

Sopron exkluzív kiállítótermében, a Petőfi téri Festőteremben rendezik meg május 10-től a Dalí Sopronban című kiállítást, amelyen a szürrealizmus egyik legnagyobb alkotójának 27 fametszetét láthatja majd a közönség.

Az ,,Alice Csodaországban” című mappa és Dante ,,Isteni színjátékának” lapjait bemutató tárlatot kultúrtörténeti eseménynek nevezte Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója azon a sajtótájékoztatón, amelyen Taschner Tamás idegenforgalmi szakember azt is elmondta: a kiállítás megnyitójára a médiából országos ismertséggel rendelkező, soproni származású Csiszár Jenőt kérték fel, akivel együtt a szakma részéről Gáspárdy Tibor, helyi festőművész ajánlja majd Dalí műveit a soproni látogatóknak.

A szervezők azt is elmondták, hogy a diákok számára 350 forintos kedvezményes belépődíjakat szabtak meg (a felnőtt belépőjegyek ára 1000 forint lesz), és abban is bíznak, hogy nem csak Sopronból, hanem messzebbről is érkeznek látogatók a tárlatra.

Ez utóbbi cél elérése érdekében Győr, Mosonmagyaróvár környékén és Ausztriában is az autópálya mentén óriásplakátokon hirdetik a tárlatot, és fokozott médiamegjelenéssel is igyekeznek minél több látogatót Sopronba vonzani.


Ez utóbbira minden esély megvan, hiszen az híradások szerint az anyagot 2007-ben Badacsonytomajon, az ottani tárlat ideje alatt csaknem ötezren látogatták meg.

Horváth Zoltánné azt is hangsúlyozta: a Pro Kultúra Kht. egy olyan sorozatot szeretne a tárlattal elindítani, amely a soproni Festőteremnek, mint kiállítási helyszínnek ugyanazt a nemzetközi és hazai hírnevet, ismertséget hozhatja meg, mint amilyennel a Soproni Ünnepi Hetek, vagy a Liszt Fesztivál is rendelkezik immár. A további tervezett kiállítások között Toulouse-Lautrec és Picasso anyagok bemutatása is szerepel.


A május 10-én nyíló Dali-tárlat július 6-ig lesz látható a soproni Festőteremben, a Petőfi tér 8. szám alatt.

B. Tóth Éva