CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. április 26., szombat 17:33


Az innoLignum sikere minden soproni érdeke

Az innoLignum sikere minden soproni érdeke


A soproni városvezetés az innoLignum szakvásárral kapcsolatban hívott össze egyeztető megbeszélést, amelyen a kiállítás szervezői és a város szállásadói közösen keresték az együttműködés lehetőségeit.

Az egyeztetésen megjelent szállásadók és vendéglátók egyetértettek abban, hogy a vásár és szakkiállítás sikere, és Sopron érdekében szükség van az összefogásra, ezért a város partnerei kívánnak lenni abban is, hogy eseteként kedvezményes szolgáltatásokat kínáljanak fel a vásár idejére.

Dr. Simon István alpolgármester hangsúlyozta a város maga is részt vállal a költségek tekintetében a rangos szakmai rendezvény érdekében, és a felajánlott együttműködés formái, illetve lehetséges módjai tekintetében nyitott a helyi vállalkozók javaslataira, véleményére.

A vásárt támogató vendéglátó-egységek, szállodák, szállásadó helyek külön is megjelenési lehetőséget kapnak a kiadványokon, és az internetes felületeken. Több javaslat és vélemény hangzott el a kedvezmények mértékére, a megjelenés formáira, mint ahogyan a hasonló, már bevált gyakorlatok ismertetésére is kitértek a jelenlévő vállalkozók.

A konkrét megvalósítás módját a közeljövőben fogják kidolgozni, úgy, hogy az akcióban való részvétel önkéntes, másrészt pedig nem kíván erőn felüli áldozatot az érintettektől.

Sopron vállalkozói érdekeltek abban, hogy a Sopronban megrendezendő vásár sikeres legyen, és a megjelelentek annak ellenére támogatni szeretnék a maguk eszközei és lehetőségei a város összefogásra irányult kezdeményezését, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, – amint Mészáros Tibor étteremtulajdonos és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke fogalmazott – forrásaikat és anyagi lehetőségeiket tekintve a soproni vendéglátás ,,elérte a sziklás talajt”.