CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. január 26., szerda 00:00


SMAFC vereség a Kupában

Bp Honvéd-SMAFC 108:80

MAGYAR KUPA MÉRKŐZÉS A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT:

BUDAPESTI HONVÉD - SMAFC-ROTO ELZETT 108:80 (50:45)


A Molnár nélkül kiálló soproniak az első félidőben meglepően jól tartották magukat. A hazai csapatban az amerikai Davis és Sitku szórta a kosarakat, a csapat többi játékosa mindössze 7 pontot dobott. A SMAFC is jól támadott, de a védekezésre már nem figyeltek eléggé. Pojbics, Palotai P. és Szlávik J. jeleskedett a pontszerzésben, sajnos azonban a fővárosiak két pontgyárosát nem tudták tartani.
A második félidőben csak annyit változott a játék képe, hogy a változatlanul szorgos Davis és Sitku pontjait már nem sikerült egalizálni, így a különbség egyre nőtt. A vendégcsapaton a fáradtság jelei is mutatkoztak, amin nem is lehet csodálkozni, mert egy amatőr csapat próbált lépést tartani egy profival. Ráadásul a Honvédnál csak az a kérdés, hogy melyik másik amerikai játékost szerződtessék még a továbbiakra, addig a SMAFC a B csoportban küzd a minél jobb helyezésért. A két csapat közti 28 pontos különbség mégis több a reálisnál, amit a soproni társaság be is akar bizonyítani a február 1-i visszavágó mérkőzésen.

Honvéd: Jusztin 9/9, DAVIS 42/6, Sebők 1, BÁDER 8/3, SITKU 44/6, Cs: Cseszlai -, Szokolik -, Ecseri 4. Edző: Farkas Attila.

SMAFC: PALOTAI P. 16/6, SZLÁVIK 16/6, POJBICS 26/9, Vavra P. -, Mogyorósy 10, Cs: Preiner -, Vavra A. 12, Kotlik -, Edző: Sterbenz Tamás.

Tvordy György