CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. április 26., szombat 17:36


Abdai Géza sajtótájékoztatója

'MSZP-s városrehabilitáció'

MSZP-s városrehabilitáció

Világossá vált, hogy Sopronban egyedül az önkormányzat Fideszes vezetése küzd azért, hogy a belváros felújítására több támogatást kapjon a város, mint azt a szocialisták a Regionális Fejlesztési Tanácsban javasolták – jelentette ki Abdai Géza, a Fidesz helyi elnöke.





- A szocialista vezetésű Regionális Fejlesztési Tanács belváros-rehabilitációval kapcsolatos legutóbbi döntése pártállástól függetlenül mély felháborodást váltott ki a városuk fejlődését féltő soproniak körében. A tanács példátlan módon egy olyan korábbi támogatás elnyerésével magyarázta a városunknak javasolt - a többi városhoz képest 300 millió forinttal - kevesebb összeget, amely semmilyen módon nem kapcsolódik a benyújtott pályázathoz – fejtette ki Abdai Géza, a Fidesz Soproni Szervezetének elnöke.

A helyi MSZP a döntés ellen nemcsak, hogy nem tiltakozott, hanem Kránitz László elnök - szinte szó szerint megismételve a szocialista Molnár Csaba indoklását – örömét fejezte ki a városunkat ért példátlan diszkrimináció kapcsán – fogalmazott Abdai Géza.

Hozzátette: Világossá vált, hogy Sopronban egyedül az önkormányzat Fideszes vezetése küzd azért, hogy a belváros felújítására több támogatást kapjon a város, mint azt a szocialisták a Regionális Fejlesztési Tanácsban javasolták.

A helyi MSZP a tanács döntését hazugságok hangozatásával megpróbálja rákenni a másik politikai oldalra. Ezzel szemben a valóság az, hogy a szocialisták javaslata volt a 300 millió forinttal kevesebb támogatás, és egy másik határozat szavazásának eredményével mossák össze a szavazatokat – tette hozzá az elnök.



Mélységesen lesújtó, hogy a soproni MSZP meg sem próbálta –vagy nem is akarta- meggyőzni a tanácsot a döntés megváltoztatásáról, az pedig egyszerűen felháborító, hogy a Sopront ért kárnak örül a szocialisták listán bekerült országgyűlési képviselője.

- Úgy ítéljük meg, hogy színt vallott a soproni MSZP. A korábban sokat hangoztatott, város érdekében végzett lobbi-tevékenységük illúziója végleg szertefoszlott – mondta Abdai Géza a Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatón.