CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2008. április 26., szombat 17:44


Áprilisi közgyűlését tartotta Sopron képviselőtestülete

Áprilisi közgyűlés

Sürgősségi indítványok napirendre vételével indították, és a rendest közgyűlést követő rendkívüli üléssel együtt tartotta közgyűlését Sopron képviselőtestülete, amelyen a számos napirendi pont között május elsejei hatállyal a vendéglátó terasz üzemeltetése esetén a közterületi-díjat az önkormányzat a felére csökkentette. Tette ezt azért, hogy az idegenforgalmi szezonban, a város érdekes, vonzó színfoltjainak számító teraszokkal vonzóbbá, látványosabbá, mozgalmasabbá tegye a város köztereit. A közterület-használati díjak csökkentésével kapcsolatban a polgármester kifejtette: a színesítés jót tesz a városnak, de az egymás mellett lévő vendéglátóhelyeknek igazodni kell a városkép általános előírásaihoz. A képviselők egyhangú, 24 igennel fogadták el a rendeletet.


Döntöttek még a Handler Nándor Szakképzőiskola, valamint a Kőszegi úti óvoda vezetőjéről, Sorra mentek át a sürgősségi előterjesztések, melyek különböző pályázatokon való részvételről szóltak.

Titkos szavazással döntenek a Handler Nándor Szakképzőiskola, valamint a Kőszegi úti óvoda vezetőjéről.




A rendőrkapitány beszámolója is elhangzott a közgyűlésen

A Magyar Tudományos Akadémia már régebben tervezett célja, hogy Sopronban kihelyezett tudományos munkát folytasson, nemzetközi kapcsolatait erősítse egy határközei helyszínnel, esetleg a veszprémihez hasonló akadémiai bizottságot hozzon létre. A közgyűlésen döntöttek arról, hogy a tevékenység helyszínéül a város biztosítson ingatlant. Az akadémia jelezte: megvásárolná a Kolostor utca 11. szám alatti Zichy-Meskó palotát és azt pályázati pénzből felújítaná. A döntés értelmében a Magyar Tudományos Akadémiának vállalnia kell, hogy az épületet 3 éven belüli, a műemléki hatóság előírásainak megfelelően teljesen felújítja.

(sopron.hu)