CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. május 05., hétfő 09:31


Manu Chao és Cypress Hill is fellép a VOLT Fesztiválon

Manu Chao és Cypress Hill is fellép a VOLT Fesztiválon

A néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott programkínálat után újabb világsztárok részvételét jelentették be a VOLT Fesztivál szervezői. Július 2-3-4-5-én 250 hazai és nemzetközi produkció között a Soproni Nagyszínpad vendége lesz a MANU CHAO Radio Bemba Sound System és a CYPRESS HILL is.

A csütörtöki kínálat igazán eklektikusnak és minden igényt kielégítőnek ígérkezik, hiszen a Nagyszínpadon a brit drum and bass legenda, Roni Size Reprazent elnevezésű élő, nagyzenekaros produkcióját Goran Bregovic balkáni bulija követi. 11 órakor sokak örömére minden idők legsikeresebb latin hip-hop csapata, a kaliforniai CYPRESS HILL érkezik a Hűség Városába. Nehéz a Cypress Hillhez hasonló, igazán klasszikus csapatot találni, amely túlélt évtizedeket, nemzedékek himnuszait alkotta meg, és máig képes arra, hogy világszerte tízereket táncoltasson meg – ezúttal a VOLT Fesztivál nézőterén…

"A 15. VOLT Fesztivál elsöprő sikere után érezhető volt, hogy magasra tettük a mércét Szerettük volna már jóval korábban nyilvánosságra hozni a VOLT idei headlinereit, sajnos azonban velünk egy időben egyre több feszivált rendeznek Nyugat-Európában, így nem volt egyszerű megállapodni a világsztárokkal. A jelenlegi felhozatal ismeretében - amely keretében Manu Chao és a Cypress Hill mellett olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint az Offspring a Dreadzone, Tosca, Frank Popp, Shantel, Tiga , vagy éppen a Nouvelle Vague - , a tavalyihoz hasonló sikerre számítunk. Mindemellett 10 színpadon naponta számos hazai zenekar adja továbbra is a fesztivál gericét. Az idei évben négynapos színházfesztivállal és több kiállítással, gyerekprogramokkal is várjuk vendégeinket. A részletes program a következő hetekben a VOLT honlapján lesz megtalálható" – mondták el a VOLT főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

Bacsárdi László