A júniusi témakör: Népi ételek a 18-20 században
Múzeumi órák a Fertőszéplaki Tájházakban
Múzeumi órák a Fertőszéplaki
Tájházakban
A júniusi témakör: Népi ételek a 18-20
században
A Porpáczy Aladár Általános Művelődési Központ Múzeumi órák a
Fertőszéplaki Tájházakban címmel ismeretterjesztő rendezvénysorozatot
indít.
A program egyik célja, a település helytörténetének, kulturális
értékeinek a bemutatása.
A júniusi témakör: Népi ételek a 18-20. században
A témakör keretében tájspecifikus ételek, régi receptek bemutatására
kerül sor, ételek elkészítésére sok-sok zöldséggel és fűszerrel.
Nem csak a hagyományos népi ételek ételkészítésének technológiáit, de a
főzéshez használt edényeket, tűzhelyeket, a hagyományos tartósítási
technológiákat is megismerhetik az érdeklődők.
A jó kenyér ma is mindenki számára fontos. A résztvevők igazi
kenyérdagasztással, zsomporban való kelesztéssel és múlt században
épült kemencében való kenyér és lángos sütéssel ismerkedhetnek meg,
A térség azonban nem csak zöldségeiről, de gyümölcseiről is méltán
híres volt már a XVIII: században is. A bogyós gyümölcsökből
tartósítószer nélkül készíthető szörpök, lekvárok, gyümölcssajtok, na
és természetesen a borkészítés technológiájának történeti változásaiba
is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.
Rendezvény időpontja: 2008. június 21, június 23, és június 25,
10 és 13 óra között.
Helyszín: Fertőszéplaki Tájházak
A program a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány támogatásával
valósul meg.
cyberpress
|