CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. május 28., szerda 21:33


A júniusi témakör: Népi ételek a 18-20 században

Múzeumi órák a Fertőszéplaki Tájházakban

Múzeumi órák a Fertőszéplaki Tájházakban
A júniusi témakör: Népi ételek a 18-20 században

A Porpáczy Aladár Általános Művelődési Központ Múzeumi órák a Fertőszéplaki Tájházakban címmel ismeretterjesztő rendezvénysorozatot indít.
A program egyik célja, a település helytörténetének, kulturális értékeinek a bemutatása.

A júniusi témakör: Népi ételek a 18-20. században

A témakör keretében tájspecifikus ételek, régi receptek bemutatására kerül sor, ételek elkészítésére sok-sok  zöldséggel és fűszerrel. Nem csak a hagyományos népi ételek ételkészítésének technológiáit, de a főzéshez használt edényeket, tűzhelyeket, a hagyományos tartósítási technológiákat is megismerhetik az érdeklődők.

A jó kenyér ma is mindenki számára fontos. A résztvevők igazi kenyérdagasztással, zsomporban való kelesztéssel és múlt században épült kemencében való kenyér és lángos sütéssel ismerkedhetnek meg,

A térség azonban nem csak zöldségeiről, de gyümölcseiről is méltán híres volt már a XVIII: században is. A bogyós gyümölcsökből tartósítószer nélkül készíthető szörpök, lekvárok, gyümölcssajtok, na és természetesen a borkészítés technológiájának történeti változásaiba is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.


Rendezvény időpontja:  2008. június 21, június 23, és június 25, 10 és 13 óra között.

Helyszín: Fertőszéplaki Tájházak

A program a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány támogatásával valósul meg.

cyberpress