CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. június 02., hétfő 11:51


Idén is nálunk kezdődik a nyár

Idén is nálunk kezdődik a nyár

Legalábbis ami a nagy fesztiválokat illeti. Július 2-től július 6. hajnalig tart a 2008-as VOLT Fesztivál városunkban.

Nehéz az idei programból szemezgetni, mert minden napból mindent csak ajánlani lehetne. A magyar zene kedvelőinek idén is eljönnek Sopronba a legnagyobb magyar zenekarok: Kispál és a Borz, Tankcsapda, Zanzibár, Jamie Winchester, Quimby, Heaven Street Seven, Alvin és a mókusok, Anima Sound System és PASO. De hallhatunk jazz előadást Ganxsta Zolee és a Kartelltől is, nosztalgiázhatunk az EDDA és Hobo zenéire is. A külföldi nevek közül a szombati The Offspring koncertjét emelném ki – a 90-es években slágereikkel meghódították a soproni szórakozóhelyeket. De távolodjunk el az énekes koncertektől, és rögtön a nyitónapon találkozhatunk a soproni Strokes együttessel, csütörtökön a soproni Prakker játszik, szombaton pedig a soproni Méhek öntik dalba minden kalandjukat. Ha pedig sok lenne a zenéből, akkor hallgathatunk szabadegyetemi előadásokat, részt vehetünk reggeli tornán, vagy hallgathatjuk Kiss Ádám és társainak dumáját.

Mi kell mindehhez? Először is idő – hogy beleférjen a fesztivál a nyári programjaink közé. Másodszor jó idő – remélhetőleg idén mind a négy nap során ragyogó napsütés fogadja majd a fesztiválozókat. Harmadszor pedig érvényes jegy. A napijegyet elővételben 5.900, a helyszínen 6.900 Ft-ért tudjuk megváltani, a hetijegyet pedig 14.900 illetve 16.900 Ft-ért. Az elővétel július 1-jén éjfélig tart.

A rendezvényről, ahogy az elmúlt évek során is tettük, ebben az évben is szeretnénk a helyszínről jelentkezni, hogy megosszuk élményeinket és tapasztalatainkat az olvasókkal. Addig is folyamatosan figyelemmel követjük a híreket itt a Fesztiválgájd rovatban.

Bacsárdi László