CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. június 05., csütörtök 10:01


Balatoni zene idén is

Balatoni zene idén is

A zene és a természet kellemes összhangot alkot egymással. Erre gondolhattak a Balaton Sound szervezői is, amikor tavaly kitalálták ezt a fesztivált.

Az ötlet abból a szempontból nem egyedülálló, hogy például az EFOTT szervezői az utóbbi években mindig víz környékére szervezték a fiatalok éves találkozóját. Szeged környékén is nagy sikert aratott a Vekeri-fesztivál. Tavaly nyáron a VOLT Fesztivál házigazdáinak szervezésében debütált a Balaton Sound a Balaton minden bizonnyal legszebb panorámájú partszakaszán, Zamárdiban. Két évvel ezelőtt Zamárdi az EFOTT-nak adott otthont, és bátran állíthatjuk, az itteni szabadstrand tényleg csodálatos. Miközben a naplemente megcsillan a tó víztükrén, addig a színpadokon különbözői hazai és külföldi zenekarok lépnek fel. Nem csoda, hogy a szervezők szándéka nagyrészt megvalósult: a csodás helyszínen színvonalas és színes programkínálat négy nap alatt több mint 30.000 vendéget vonzott. Fesztiváloktól szokatlan kiállású programhelyszínekkel és vendéglátóhelyekkel, valamint egyedülálló szolgáltatásokkal várja vendégeit 2008. július 10-13-a között Zamárdiban a II. Balaton Sound. Bár a hangsúly nem csak a fellépőkön van, azért idén is elég magasra tették a szervezők a lécet, és olyan zenekarok fognak koncertet adni, mint például Sergent Gracia, Massive Attack, The B-52S, Fatboy Slim. De fellép többek közt Dj. Palotai, Neo, Anima Sound System és a Los De Abajo is. Ilyen egy ideális pihenés a Balaton partján.

A napijegy ára elővételben 6990 Ft, a helyszínen 8990 Ft. A négynapos bérlet ára elővételben 16900 Ft, a helyszínen 19900 Ft. 10 év alatti gyermekeknek felnőtt kísérővel nem kell jegyet váltani. Kombinált bérlet is váltható (kizárólag elővételben), amely a Balaton Soundra és VOLT Fesztiválra is érvényes, ez 29900 Ft-ba kerül. A mozgásban akadályozottakra is gondolnak a szervezők, a kerekesszékkel érkező vendégek számára a belépés díjtalan.

Bacsárdi László