CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2008. jĂşnius 07., szombat 08:55


Egyetemisták és diákok is segítették a SZ.É.P programot

Egyetemisták és diákok is segítették a SZ.É.P programot

Hírességek, orvosok, egészségügyi szakemberek ünnepeltek közösen június 4-én, a SZ.É.P.- Szűréssel az Életért Program záróeseményén. A programban középiskolások és felsőoktatási hallgatók is segítették a közel kétezer egészségügyi szakember munkáját.

Hírességek, orvosok, egészségügyi szakemberek ünnepeltek közösen június 4-én, a SZ.É.P.- Szűréssel az Életért Program záróeseményén. Az egészségügyi road-show keretében 2007-ben és 2008-ban mintegy negyedmillió szűrést végeztek el a résztvevők az ország 27 településén. A programban középiskolások és felsőoktatási hallgatók is segítették a közel kétezer egészségügyi szakember munkáját.

A kampány alatt 2007-ben hét, 2008-ban öt nagyvárosban rendeztek hétvégi szűrőnapokat, ahol több mint másfél tucat ingyenes szűrővizsgálat, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadás, játék és beszélgetés várta a rendezvényre ellátogatókat. A Szűrőbusz 16 állomásra látogatott el, útja során kétszer megtette a Budapest-Róma távolságot. A csaknem kétezer orvos, asszisztens, egészségügyi dolgozó, civil segítő és önkéntes példa nélküli együttműködésének köszönhetően a SZ.É.P. (Szűréssel az Életért Program) keretében mintegy negyedmillió szűrést végeztek el és megközelítőleg tízezer betegséget diagnosztizáltak. Előfordult az is, hogy az időben elvégzett szűrésnek köszönhetően életet mentettek. Csaknem hétezer embert bírtak rá középiskolások, egyetemisták és főiskolások 2007 őszén és 2008 tavaszán arra, hogy vegyenek részt a SZ.É.P.- Szűréssel az Életért Program ingyenes szűrővizsgálatain. A diákcsapatok egymással versengve közösen hívták fel rokonaik, barátaik és a környezetükben élők figyelmét arra, hogy az időben elvégzett szűrővizsgálatok életet menthetnek. A győztes csapat, a veszprémi Pannon Egyetem diákjai június 4-én vehették át nyereményüket, egy 20 fős rafting túrára szóló meghívást a SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program záróünnepségén. A SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program alapvető célja a tudatformálás volt: az emberek ismerjék fel, hogy egészségük és annak megőrzése jelentős mértékben rajtuk múlik, saját felelősségük.

www.edupress.hu