CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. június 08., vasárnap 11:15


Stevie Wonder tíz év után ismét európai turnéra indul

Stevie Wonder tíz év után ismét európai turnéra indul

Stevie Wonder, a világ legkeresettebb soul- és popénekese tíz év után európai turnéra indul szeptemberben. A több mint húsz Grammy-díjjal, köztük életműdíjjal büszkélkedő világtalan énekes és billentyűs nem fogja elkényeztetni európai rajongóit.

A szeptember 8-án induló turné ugyanis mindössze 12 állomást érint majd. A személyesen Wondertől származó közlés szerint a brit, a holland, a svéd, a norvég, a német, az olasz és a francia rajongók találkozhatnak vele személyesen. Az egyéb közép-európai országok lakosai számára a németországi helyszínek érhetők el a legkönnyebben. Stevie Wonder londoni sajtóértekezletén beszélt terveiről.

A művész egyelőre nem volt hajlandó megerősíteni azokat a híreket, hogy fellépne a hónap végén a Nelson Mandela 90. születésnapjára rendezendő londoni koncerten. Megjegyezte azonban, hogy abban az időben éppen az Egyesült Államokban tartózkodik, de ha megoldható szívesen átruccanna a brit fővárosba. Mindig nagy esemény fellépni Mandela születésnapi koncertjén és ünnepelni őt - jelentette ki.

Stevie Wonder 11 éves kora óta a Motown kiadó sztárja, összesen 70 millió lemeze fogyott szerte a világon. A legnagyobb sikerei között az I Just Call To Say I Love You és a Superstition című dalait szokták említeni. Wonder tavaly hosszú hallgatás után észak-amerikai koncerteket adott.

MTI