CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. jĂşnius 17., kedd 08:04


Balatoni örömzene világsztárokkal

Balatoni örömzene világsztárokkal

Tavaly hatalmas sikerrel debütált, s adott új értelmet a "balatoni nyár" fogalmának a Sziget Szervezőiroda új fesztiválja, a Balaton Sound. A négynapos rendezvény idén július 10-én nyitja meg kapuit a Balaton part legszebb partszakaszán, Zamárdi szabadstrandján. Mindazok, akik tavaly már "belekóstoltak" a Balaton Sound sajátos ízébe, tudják milyen páratlan hangulatra számíthatnak az idei nyáron is.

Mindazok, akik tavaly már "belekóstoltak" a Balaton Sound sajátos ízébe, tudják milyen páratlan hangulatra számíthatnak az idei nyáron is. A fesztiválok közül kimagaslóan nívós szolgáltatásokat a szervezők idén tovább fejlesztik: igényes éttermek, koktélbárok, kulturált mellékhelyiségek és erre az alkalomra épített utak várják majd a vendégeket. Tovább bővül az egyedi kialakítású programhelyszínek sora is, a színpadokon pedig kuriózumnak számító szupersztárok köszöntik a fesztiválozókat az elektronikus zenei műfajoktól a világzenén át a jazzig. A rendezvényhez a Heineken névadó szponzorként csatlakozott.

Az idei fesztivál sztárfellépője a FATBOY SLIM! Igen, a Heineken Balaton Sound Nagyszínpadán azt a nevet köszönthetjük, aki pár évvel ezelőtt 250.000 strandolónak zenélt Brightonban, azóta pedig évente csupán néhány fellépést vállal el, s csak azokon a helyeken, amelyek valamiért felkeltik az érdeklődését. Szintén a Heineken Nagyszínpad "headlinere" lesz a bristoli MASSIVE ATTACK, míg a koraesti órákban több világsztár is tiszteletét teszi ugyanitt. Nemrég került boltokba a B-52’S új albuma. A világ minden bizonnyal legbulisabb csapata – olyan klasszikus slágerekkel a hátuk mögött, mint a Loveshock, vagy a Flinstones családról készült film címadó dala – először lép fel Magyarországon. Akárcsak a brit GOLDFRAPP duója, akik szintén nemrég jelentették meg, világszerte máris toplistás új albumukat.

A közel ötezer fő befogadására alkalmas Arénéban lép fel ARMIN VAN BUUREN, akit 2007-ben a világ legtekintélyesebb magazinjai az év DJ-jének választottak, valamint DAVID GUETTA, akit ugyancsak a világ elsőszámú kedvencei között jegyeznek.

A vízparti helyszínek – a nap 24 órájában - számos programmal kedveskednek a fesztivál vendégeinek. A 2007-es, betegség miatt elmaradt fellépést az idén pótolja a Café del Mar rezidense, JOSÉ PADILLA, aki tavaly személyesen hívta fel a szervezőket és tett ígéretet az idei visszatérésre.

Élő produkcióval érkezik Németországból a világhírű elektro-house duó, a BOOKA SHADE, és a legjelentősebb fesztiválok aktuális sztárja, M.A.N.D.Y., míg a drum and bass-rajongókat többek között LTJ BUKEM & MC CONRAD, valamint DJ HYPE és DADDY EARL táncoltatja meg a Balaton partján. Sokak örömére az elektronikus zene egyik korszakalkotó figurája, RICHIE HAWTIN a vízparti T-Mobile Terasz vendége lesz. Személyében a detroiti techno és a berlini minimal vonal legnevesebb népszerűsítőjét köszönthetjük Zamárdiban. Ugyanezen a színpadon találkozhatunk az olasz NICOLA CONTÉ-val, aki a kora délutáni órákban kedvenc lemezeit mutatja be, majd később élő zenekarával is előrukkol. A fesztivál vendége lesz Dirk Swartenbroekx, aki STEVE BUSCEMI néven került a köztudatba, s miután már megjárta a montreaux-i jazzfesztivált is, így a Heineken Balaton Sound sem maradhat ki számára. S jön egy orosz-balkán-roma-ska mixtúra Ausztriából, a RUSSKAJA, mely egy igazi koncertzenekar: évi 200 bulit nyom Amszerdamtól Isztambulig.