CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2008. jĂşnius 25., szerda 17:32


Új soproni szakkollégium katolikus fiatalok számára

Új soproni szakkollégium katolikus fiatalok számára

Hatvankét keresztény szellemiségű soproni egyetemista számára nyújt szállást és lehetőséget a szellemi gyarapodásra a Szent Pál Katolikus Szakkollégium, mely szeptemberben nyitja meg kapuit - közölte Dékány Ferenc, az Egyházi Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója a június 24-én tartott sajtótájékoztatón.

A nyári hónapokban végzik el a szükséges felújításokat, mondta el Dékány Ferenc az oktatási intézmény megnyitásához szükséges feladatokról. Felújítják a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ Általános Iskolájának udvarát és gimnáziumának auláját, ahol egy kápolnát építenek, illetve ahol később kiállításokat is rendeznek. Tornatermet alakítanak ki a soproni Árpád-házi Szent Margit Óvoda épületében és a Szent Orsolya Gimnáziumban.

Az oktatási intézmények felújítását a templomokra, plébániákra fordítható összegből, illetve a vissza nem adott épületek utáni pénzbeli kártalanításból finanszírozzák, számolt be Pápai Lajos megyés püspök. Terveik szerint augusztusban megkezdik Komárom-Esztergom megyében az ácsi és a szomódi templom külső rendbetételét, ez évben elkészül a győrújbaráti templom külső restaurálása, 2009-ig pedig befejeződik a szilsárkányi templom külső és belső felújítása is.

www.edupress.hu