CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. jĂşlius 02., szerda 22:57


Elkezdődött a VOLT Fesztivál

Elkezdődött a VOLT Fesztivál
VOLT Fesztivál 2008
2008. július 2., szerda

2008. július 2-án a Strokes együttes nagyszínpadi koncertjével a hivatalosabbnál is hivatalosabban elkezdődött az idei VOLT Fesztivál.

Sosem irigyeltük a VOLT Fesztivál első nagyszínpados fellépőit: koncertjüket rendre megnehezíti az eső vagy az UV-sugárral telíitett szikrázó napsütés. A Strokes ütőegyüttes azonban olyan műfajban utazik, amely még a hőgutára hajlamos VOLT-osokat is inkább a baseballsatyak felvételére kényszeríti. A csalóka névválasztáson most ne élcelődjünk, hiszen a munkásruhába öltözött tagok az első pillanattól kezdve sem emlékeztetnek a New York-i névrokonra: sokkal inkább egy olyan produkció, melynek első számú ihletője a humor, a zenés kabaré ritmuskavalkádban elbeszélve. Hangszerük lehet szemeteskuka vagy akár maga a színpad - a lényeg, hogy a valahol a Stomp és a Les Tambours de Bronx közötti szürreális térben navigáló együttes egyszerre mozgatta és kacagtatta meg a kánikulával küzdő népes közönséget. Soha rosszabb antrét.

A CyberPressen egy-egy napos késleltetéssel fogunk beszámolni a VOLT Fesztivál eseményeiről, azaz a nyitónapról csütörtök délután/koraeste tájékozódhatnak olvasóink.