CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. július 03., csütörtök 14:04


Túl az elsőn

Túl az elsőn
VOLT Fesztivál 2008
2008. július 2., szerda

Mármint nem fesztiválon, hanem a 16. VOLT első két napján. Mármint a nulladikon és az elsőn. Mármint a kezdeten.

Nulladik nap, 2008. július 1, kedd

Kedden este hatkor megnyitotta kapuit a 16. VOLT fesztivál és fiatalok ezrei árasztották el a soproni Lővér Camping területét. Vagyis a fiatalok egy része elárasztotta, de többeknek bosszúságot jelentett, hogy a tiszteletjegyes adatbázissal apróbb probléma volt, és ezért ezen jegyek kiadását csupán este 10 után kezdték meg, így többen négy órát vártak a szúnyoginvázióban. Ebből is látszik, hogy érdemesebb jegyet és bérletet venni a fesztiválra. A nulladik este amúgy nagy port nem kavart, a sátorállítás fáradalmait egy sör mellett pihenhették ki a fesztiválozók, és akinek még maradt energiája az utazás után, a Veszprém környékén méltán ismert DJ. Enikő által összeállított mixre bulizhatott.

Első nap, 2008. július 2., szerda

Kora délután érkeztünk ki a fesztivál helyszínére, hogy megnézzük az MTV-Headbangers Ball Arenaban fellépő Drawing zenekart, ami soproni srácokból állt össze és hardcore zenét játszanak. A műfajban kevésbé jártas embereknek csak annyit mondanék jellemzésként, hogy "hangos". Fél hattól lépett fel a Nagyszínpadon a Bikini, majd őket követte ugyanitt Roy Paci.

Az este a szokásos "kit hol találunk meg" hangulatban telt, így bejártuk az egész fesztivált, mindehol belehallgattunk mindenféle koncertbe. Így vártunk többek között 45 percet az Anima Sound Systemre, majd megnéztük a Kispál és a Borz koncertet (kis pikantéria a soproni kosárlabdarajongók számára, hogy a pécsi együttes háttérvilágítása zöld-sárga volt, amik ugye a városi csapat színei), és utána az MR2 színpadon a Brains együttes frenetikus d'n'b partyján pörögtünk. Egészen addig, amíg el nem kezdődött a Samsung sátorban a Shantel and Bucovina Club Orkestar koncertje. Az ő nagy slágerük a Disco Partizani, ami teljesen lázba hozta a közönséget, egyszerre ugrált és táncolt mindenki.

A Kistehén Tánczenekar koncertje párhuzamosan futott a Nagyszínpadon lévő Tankcsapda koncerttek, ami elég hosszúra sikeredett: az utolsó akkordok negyed 2 körül hangzottak el. Elég látványosra sikeredett a vége, az összes ismert slágert eljátszották, és volt fénycsóva, meg lángok, egyszóval kitettek magukért. Ellenben kíváncsi lennék, hogy a város lakói mit szóltak a hangos zenéhez, hiszem elméletben éjfélig lehetnének csak koncertek a Nagyszínpadon.

Valcs