CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. július 04., péntek 09:59


Lángos és fesztivál

Lángos és fesztivál
VOLT Fesztivál 2008
2008. július 3., csütörtök

Jazz alapú kartell, az életet tükröző kisfröccs és lángos, más talán nem is kell a jó életérzéshez.

"lángos, tejföl, egy jó fröccs: emberek ennyi kell
lángos, tejföl, kisfröccs: életem ennyi kell"

A fenti dal csendült fel a Kaukázus koncertjén. A 2002-2003 környékén alakult zenekar első hivatalos fellépése 2004-ben volt, azóta számos kisebb-nagyobb helyen adtak koncertet. Bevallom, én én április közepéig nem is hallottam róluk, amikor teljesen véletlenül belefutottam egy budapesti koncerjükbe. Most a VOLT-on már rajongójuként vettem részt a koncertjükön, meghallgatva ismét élőben a lángosról alkotott életfelfogásukat, vagy az október 23-i zavargásokkal kapcsolatos rendőri és tüntetői véleményüket.

A nap másik érdekes fellépője a Ganxsta Zolee és a Kartell, akik jazz stílusban játszották a zenéjüket. Ugyanazt játszották, amit szoktak, csak ülősen, és jazz alapokon. A Nagyszínpadon egyébként fellépett a Roni Size Reprazent valamint a Cypress Hill is.

"Voltam Neo-koncerten is. Legalábbis azt mondták, hogy ott tomboltam olyan nagyon." - summázza a csütörtöki nap történéseit egy fesztiválozó. Egy másik felajánlja, hogy ingyen kikötöz minket a padhoz. Nem kérjük ezt a szolgáltatást. Inkább sietünk tovább a soproni Prakker együttes koncertjére - egy volt középiskolás tanárom játszik a zenekarban, emiatt vagyok kíváncsi a VOLT-os koncertjükre. Ismerőseink hívnak Erik Sumo Band-ra, de csak egy kicsit vagyunk ott, mert vár ránk az éjjeli VOLT-busz. Még vagy 100 emberre, de mi szerencsésen felférünk. Útközben bevágnak a buszba kívülről egy fanta vadmálnát, szerencsére csak a ruhánk lesz olyan.

Bacsárdi László