CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. jĂşlius 05., szombat 11:25


Gyerekes dolgok felnőtteknek

Gyerekes dolgok felnőtteknek
VOLT Fesztivál 2008
2008. július 4., péntek

Táncoló emberek késő délelőttől kora hajnalig, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. A VOLT 3. napja.

A VOLT Fesztivál 3. napján is elég erős volt a zenekari felhozatal. A Nagyszínpadon lekéssük az Alvin és a mókusok koncerjét, de a Pannonia All Star Ska Orchestra utolsó számát már elcsípjük. "Hello Gagarin", ordítja a tömeg. A zenekar Manu Chao ismét a világ legnagyobb terroristájának nevezi az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnökét, de - ellentétben a tavalyi szigetes fellépésével - idén a "marihuana illegal" sort nem változtatja meg. De ezekről valószínűleg sok más beszámolóban is olvashatunk majd. Én három koncertet szeretnék kiemelni: a B.E.L.G.A ebben az évben is egy nagyon jó produckióval kápráztatott el minket. Kár, hogy a színpad nem volt elég nagy számukra. Mármint a sátor - a koncertről nagyon sokan kinn ragadtak. A másik együttes a Kowalsky meg a Vega, akik a visszatapsolás után vállalták, hogy egy nagyon lassú számot játszanak el, és megmutatják, milyen októberben leverten sétálni Budapesten. Az est egyik fő produkciója azonban minden kétséget kizárólag a Jamie Winchester és Hrutka Róbert nevekkel fémjelzett együttes adta. A lehető legkisebb helyen léptek fel, de a lehető legnagyobb lelkesedéssel.

A délelőtt a gyerekeké volt, akik nagy számban vettek részt - természetesen a szüleikkel együtt - az Alma együttes koncertjén. A VOLT főrendezőkének, Lobenwein Norbertnek a kisfia fényképes All access passal a nyakában is ott táncolt, két éves unokahúgommal együtt.

A Soproni sör támogatásával különböző játékos feladatok zajlanak az egyik színpadon. Az erősebb nem képviselőinek egy kézzel kell sört kitartaniuk, maximum hat dobozt. Amennyit bírnak, annyit nyernek. A hölgyek párosával foghatnak bele ebbe a mutatványba, igaz, közben többször is elhangzik a "Pólót le!" bekiabálás. Az egyik srác le is veszi. Este hat körül van az utolsó játék, a legutolsó résztvevő Bogotából érkezett. Hiába, tényleg világhírű ez a fesztivál.

Ezt a világhírűséget mások is alátámasztják, elég csak az emberek arcát nézni, és a beszélgetők hangját hallgatni. Egész Európából érkeztek a fesztivál résztvevői, hogy táncoljanak, sétáljanak, bungee jumpingoljanak, ismerkedjenek - egyszóval jól érezzék magukat.

Bacsárdi László