CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. július 17., csütörtök 19:08


Baleset Kópházán - Itta vezető Sopronkőhidán - Gépkocsilopás

Kék hírek - A Rendőrkapitányság jelenti

Sopron - Kék hírek


2008. július 16-án a késő esti órákban Sopron és Kópháza között a 84-es főúton személyi sérüléssel járó baleset történt. Egy Renault típusú személygépkocsival közlekedő soproni lakos indokolatlanul áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen ütközött egy szabályosan haladó VW transzporterrel, melynek következtében a transzporter bal hátsó gumiabroncsa kiszakadt és a füves padkára hajtott. Ezt követően a Renault visszatért a bal oldali sávba és nekiütközött a bal elejével a már lehúzódni nem tudó Suzuki személygépkocsinak. A Suzukit vezető balatonszentgyörgyi hölgy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A balesetet okozó Renault vezetőjéről, aki a baleset során könnyebb sérüléseket szenvedett az alkoholszondás vizsgálat, valamint az azt követő vérvétel alapján megállapítást nyert, hogy bűncselekményi értékhatárig fogyasztott alkoholt. A baleset során keletkezett anyagi kár kb.: 2. 100. 000,-Ft Az ügyben súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt indult nyomozás.

2008. július 16-án a délutáni órákban Sopronkőhida belterületén a Soproni Rendőrkapitányság körzeti megbízott munkatársai ellenőrzés alá vontak egy Opel Astra típusú személygépkocsit, amelynek vezetőjéről megállapítást nyert, hogy bűncselekményi értékhatárig alkoholt fogyasztott, valamint vezetői engedélyét sem tartotta magánál. Ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárás valamint ezen felül szabálysértési eljárás indult. 

Feljelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, miszerint 2008. július 15. és 16. között ismeretlen tettes eltulajdonított a soproni Alpári Ignác utca elejéről a sértett Opel Kadett típusú személygépkocsiját, melynek rendszáma DBU-470. Az ügyben a jármű jogtalan eltulajdonítása miatt indult ismeretlen tettes ellen büntetőeljárás.