CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. jĂşlius 22., kedd 11:41


Megnyitotta kapuit az I. Balfi Wosinski Képzőművészeti Tábor

Megnyitotta kapuit az I. Balfi Wosinski Képzőművészeti Tábor

A szervezők régi álma valósult meg azzal, hogy július 21-én a balfi József Attila Művészeti Házban első ízben várhatta vendégeit a művészeti tábor. A résztevők kiválasztása ezúttal meghívásos alapon történt. Elsősorban soproni hivatásos és amatőr soproni művészeket és néhány művészettel ismerkedőt – akik között balfiak is vannak – hívtak meg a táborba.

- A balfi festő, Wosinski Kázmér (Sasa) neve bár szakmai körökben és a régióban jól ismert, nagy örömömre szolgál, hogy a tábor egy olyan alkotót emlékét kívánja őrizni és alkotásait népszerűsíteni – természetesen a táborlakók szakmai továbbképzése és közösségformáló törekvések mellett – aki tehetsége révén nagyobb ismertséget érdemelne – emelte ki ünnepi tábornyitó beszédében Abdai Géza, Sopron Megyei Jogú Város közösségi ügyekért felelős alpolgármestere.

A programokat Fejér Zoltán és Szepes Péter festőművészek vezetik.

Első alkalommal öt napig tart a rendezvény, mely szombaton délután 26-án egy, a tábor munkáját áttekintő kiállítással zárul. A szervezők szerint Balf területe, világörökségi épített és természeti értékei megfelelő környezetet bizotsítanak egy művészeti tábornak, hiszen ihlető erőként hatnak az alkotni vágyókra.









(sopron.hu)