CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. jĂşlius 22., kedd 18:03


Firtl Mátyásnak a Hír TV két kérdésére adott válaszai

Évről évre kevesebb pénz jut az önkormányzatoknak - Mi lesz a miniszteri válasz a kárt ér emberek érdekében?

Firtl Mátyás az emberek érdekét szolgáló miniszteri válaszra vár

A Megyei Területfejlesztési Tanácsok a gyorssegélyt akár az esemény másnapján utalták. A mai rendszerrel, a Regionális Fejlesztési Tanácsokhoz áthelyezve a vis maior alapokat a szubszidiaritás elve is sérül rugalmatlanabb rendszerrel – mondta el a Hír TV-nek Firtl Mátyás alelnök.



Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlési alelnökeként arra kérték az önkormányzati minisztert, hogy a lehető legrövidebb időn belül segítsen a viharkárt szenvedett bezenyeieken, ahol 50 házat rongált meg a vihar, több mint százmilliós kárt okozva.

A vis maior alapot jelenleg a Regionális Fejlesztési Tanácsok kezelik, az alapoknak a megyei szintre való visszahelyezése lenne a megoldás, miután a régi rendszer rugalmasabb volt a jelenleginél, amikor a gyorssegélyt, akár a káreset másnapján utalták – mondta el a Hír TV kérdésére Firtl Mátyás, aki nehezményezi, hogy a RFT-hoz helyezve a vis maior alapot csak távolabb vitték az emberektől.

Letölthető video

Hír TV


Kapcsolódó cikk:

A Bezenyét ért viharkárok mérséklésének támogatása érdekében fordult az illetékes miniszterhez Firtl Mátyás

***

Működésképtelenné vált települések

Évről évre kevesebb pénz jut az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe jutott önkormányzatokra

Folytatódik a kistelepülések elsorvasztása, ahelyett, hogy a közösségek megtartó erejét növelné a kormány. A településeknek nemhogy a fejlesztésekre, de az intézményeik működésükre sincs elég forrásuk – mondta el a Hír TV kérdésére, az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe jutott településekkel kapcsolatos kérdésre Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke.

A Hír TV felvétele- video

(Hír TV-firt.sopron.hu)