CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. március 16., csütörtök 00:00


Meglepõ gyengeség a döntõben

Pécsi VSK-Soproni Postás 79:43

MAGYAR KUPA NÕI KOSÁRLABDA DÖNTÕ:

MIZO-PÉCSI VSK - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 79:43 (43:29)


Sajnos az MTV jóvoltából az egész ország láthatta az idei Magyar Kupa döntõt. A két csapat között akkora különbség volt, mint a Trabant és a Mercedes között. A soproni társaság minõsíthetetlen teljesítménye még Gulyás István szokásos bakitömegét is elhomályosította. Az egyetlen kifogás lehet Ambrus sérülés miatti hiányzása, ám a többiek sem amatõr sportolók. A pécsieknek fáradtnak kellett volna lenniük az elmúlt idõszak sorozatmérkõzései miatt, de nem akartak tudni errõl és frissen, pontosan, jól kosárlabdáztak. A 10. percben már 20:8-ra vezettek a hazaiak, a 14. percben pedig 32:15-re. A hitevesztett Postás-lányok mind védekezésben, mind támadásban alulmúlták korábbi önmagukat. A második félidõ elsõ 6 percében nem is dobtak kosarat, azután is csak 14-et. A 32. percben már 67:35 volt a különbség, és az sem okozott változást, hogy az összes cserejátékos pályára került. Azt hiszem óriási megváltás volt a végsõ sípszó, s a soproni csapat játékosai és vezetõi szerettek volna szégyenükben elsüllyedni. Jellemzõ a Nemzeti Sport megállapítása: "Ha lenne a kosárlabdában kiütés, a két játékvezetõ, Szabó György vagy Dr. Vígh Péter biztosan kiszámolta volna Szeneséket."

Pécs: Iványi 4, UJVÁRI 19/3, CSÁK 18, VILUTYTÉ 24/3, Tuvics 10, Cs: Zsolnay -, Anitics 2, Zsakula 2, Keller -, Darida -. Edzõ: Rátgéber László.

Sopron: Delmis 11/3, Szenes 2, Fodor 9/3, Bíró 8, Bakai 11, Cs: Ördög 2, Szemerédi -, Englert -, Veres -, Edzõ: Meszlényi Róbert.

Tvordy György