CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. augusztus 04., hétfő 12:58


Liszt Ferenc kerékpártúra - egyre népszerűbb

Liszt Ferenc kerékpártúra - egyre népszerűbb

Idén augusztus 24-én, vasárnap, – a 2003-tól stílusosan, Liszt-muzsika hangjaitól kísérve – startol újból a Liszt Ferenc kerékpártúra Harka településről.

A magyar-osztrák határon átvezető túra résztvevői egy rövid, sopronnyéki pihenőt követően indulnak tovább Doborjánba, (Raiding), Liszt Ferenc szülőházához, ahol koszorút helyeznek el a szülőház előtti téren található Liszt-szobornál.

A túra, amelynek fővédnöke Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, a közös kulturális értékeink között elsősorban Liszt Ferenc szellemiségére és nagyságára szeretné irányítani a figyelmet, ugyanakkor a kerékpáros turizmusra, az egészséges életmódra is.

A 25 kilométeres táv szintideje 3 óra, nem verseny, tehát családi kerékpáros programnak is kiváló.

Minden leadott és érvényesített nevezési lap sorsoláson vesz részt, ahol az értékes nyeremények között több kerékpár is gazdára vár, a nevezési díj fejében az érkezéskor a harkai sportpályán ebéd várja a túrázókat.

A biciklitúra egyre népszerűbb – mondta el Papp Attila, szervező – hiszen a résztvevők száma évről évre emelkedik. 2007-ben Ausztriából, Angliából, Romániából, Budapestről, a Balaton mellől, Győrből és nem utolsó sorban, természetesen Sopronból érkeztek a résztvevők.

További információk, a részletes program, akorábbi túrákról szóló beszámolók és képgalériák a http://liszt-tura.extra.hu/ honlapon találhatók.

Kedvcsináló fotók az előző évekből:











BTÉ