CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. augusztus 07., csütörtök 14:47


Emelkedik az iskolakezdési támogatás összege Sopronban

A családok terheit igyekszik könnyíteni a soproni önkormányzat

Emelkedik az iskolakezdési támogatás összege Sopronban

A városvezetés fontosnak tartja, hogy a kormányzati intézkedések miatt egyre nehezebb anyagi helyzetbe kerülő családokat lehetőségeinek megfelelően segítse, ezért az iskolakezdési támogatás összegének megemelése mellett döntött – jelentette be Abdai Géza, közösségi ügyekért felelős alpolgármester ma Sopronban.
Az önkormányzat ugyanakkor idén kibővítette a három éves kor alatti gyermeket nevelő szülők részére, a helyi tömegközlekedési eszközökön ingyenes utazást biztosító támogatást, amelyet a gyerekek 6 éves életévéig biztosít a kedvezmény.
2007-ben Sopron ezért a támogatási rendszer bevezetéséért kiérdemelte a Családbarát Önkormányzat címet.

Abdai Géza azt is elmondta, hogy a helyi szociális rendelet lehetővé teszi azt is, hogy azok a diákok, akik nappali tagozatosként soproni oktatási intézménybe járnak, kérvényezhessék a buszbérletük árának kifizetését, így újabb ösztönző erőt nyújt a város a tömegközlekedés kihasználására.



Szintén a soproni diákok érdekében döntött úgy az önkormányzat, hogy augusztus 31-éig a diákigazolvány felmutatásával féláron válthatnak a fiatalok belépőjegyet a Csík Ferenc uszodába, a Tómalomra valamint a Fertő tóra. Ezzel a döntéssel elsősorban azokat a sokgyermekes családokat kívánjuk segíteni, akik anyagi lehetőségek híján nem tudnak nyaralni menni – tette hozzá az alpolgármester.

Az elsősök és a másodikos diákok iskolakezdését az önkormányzat idén is füzetcsomaggal segíti. 2008-ban 533 első-, és 537 másodéves veheti majd át az iskolakezdést követően füzeteket, rajzlapokat, íróeszközöket, vonalzót, ragasztót és gyurmát tartalmazó csomagot.

A városvezetés úgy döntött, hogy emeli azt az iskolakezdési támogatást is, amelyet az intézményeiben dolgozó, iskolás korú gyermekeket nevelő közalkalmazottak számára eddig is nyújtott. A tavalyi 7000 forintos támogatást idén 10 000 forintra emelkedik tanulónként. Ez a támogatási forma idén 1187 tanulót érint és így közel 12 millió forintos segítséget nyújt a soproni családoknak – mondta el Abdai Géza, hozzátéve: mindezekkel a támogatásokkal a családokat sújtó kormányzati intézkedéseket szándékozik enyhíteni a soproni önkormányzat.

BTÉ