CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. augusztus 08., péntek 14:59


Sztárok kívánságai - fekete törülköző

Sztárok kívánságai - fekete törülköző
Sziget Fesztivál 2008
2008. augusztus 13-18.

Pár nap múlva kezdődik a Sziget fesztivál - a szervezők idén a Volthoz és a Balaton Soundhoz hasonlóan a Szigetes fellépők kívánságlistájába is betekintést engednek.

Nem szokás a sztárok kívánságait közre adni, miután azok a szerződés részei – nyilatkozta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke, de azért nevek említése nélkül bepillantást enged a kulisszák mögé. Az nem titok, hogy az Iron Maiden Boeing 757-esét az együttes frontembere, Bruce Dickinson is szokta vezetni. Van olyan zenekar, mely bár csak háromtagú, összesen 7 nagy, ún. nightliner busszal érkezik. Az érdekesség, hogy a zenekari tagok ebből négyet(!) foglalnak el, hárommal a csapat többi tagja jön. Más banda kizárólag nagy egyterű személygépkocsikkal hajlandó Budapesten közlekedni.

Az egyik punkbanda azzal a kéréssel fordult a szervezőkhöz, hogy a backstageben és a színpadnál legyen 6 db 50 literes kuka, műanyag zsákokkal, továbbá kér 4 partvist, 2 felmosót vödörrel együtt, 2 gumipartvist és 2 db 20 literes vödröt. Mindezeken túl a keverőpultnál is legyen egy nagy szemetes és az öltözőben is szemetesek és hamutartók. Másik punk csapat kérése pedig csak az volt, hogy senki ne dohányozzon a környéken. Szintén punk zenekar kérése, hogy a szervezők szerezzenek egy kisebb gyermekkórust, akik egy-két számba beszállnának. És még maradjunk a punkoknál: az egyik zenekar kifejezett kérése volt, hogy a szervezők építsenek kerekes-székes lelátót a színpad elé. "Ezzel nyitott kapukat döngetnek, hiszen a Sziget Nagyszínpad előtt minden évben felépítünk egy ilyen lelátót." – monda a sajtófőnök. És egy utolsó punk kívánság: az internek korszakában az egyik punk banda 7 db felbélyegzett levelezőlapot is kért az öltözőbe.

Az egyik énekesnő varrókészletet és 12 szál hosszúszárú rózsát kért magának, egy brit zenekar egy csomó piát, két karton cigit és egy kis buddha szobrot szeretne kapni. Mások pedig kikötötték, hogy csak fekete törölközőt kérnek, lehetőleg minta nélkül.

"Általában a zenekarok rendkívül ökotudatosak, csak környezetbarát termékeket kérnek lebomló csomagoló anyagokban" - tette hozzá Vető Viktória a zenekarok étel-ital igényeivel kapcsolatban.