CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2008. augusztus 12., kedd 20:05


Tavaszi szél zúgott a Magyar Dal napján

Tavaszi szél zúgott a Magyar Dal napján
Sziget Fesztivál 2008
2008. augusztus 11.

A Sziget mínusz egyedik napján a nyolc órás magyar dalokat tartalmazó koncert egy népdallal, a Tavaszi szél vizet áraszttal ért véget.

Nyolc óra tömény magyar dal a közel negyvenötezres tömeg előtt, melyből alkalmi dalárdák alakultak, együtt énekelve az elmúlt évtizedek legismertebb magyar slágereit. Kik ezt, kik azt, hiszen minden korosztálynak jutott egy-két saját dal, amibe álmunkból felébredve, bármelyik taktusnál be tudnak szállni. A magyar dal most nemzetközi fülekre is talált, és bár nem recitálták a franciák-hollandok-németek-olaszok a Micimackót, de szemmel láthatóan élvezték a monstrebulit.

Még el sem kezdődött az "igazi" Sziget, de már túl vagyunk egy óriási bulin, s a "nulladik" nap hoz egy még nagyobbat: minden idők egyik legjobb heavy metal bandája, az Iron Maiden zúz fel a Nagyszínpadra. Előtte Lauren Harris melegíti be a közönséget, majd jönnek apuék, akik miatt meg kellett nagyobbítani a Sziget Nagyszínpadát, hogy az a négy kamionnyi díszlet elférjen. Méden-méden, Ájronméden.