CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2009. április 10., péntek 20:41


Al Pacino Napóleon szerepében

Al Pacino Napóleon szerepében

Napóleon szerepét fogja játszani az Oscar-díjas Al Pacino következő filmjében, amely egy gyermekkönyv filmadaptációja.

A Betsy és a császár című film a britek által Szent Ilona szigetére száműzött császár életének utolsó napjaiban játszódik, és egy 14 éves kislánnyal való kapcsolatáról szól. A színész mindig is szeretett volna Bonaparte Napóleon bőrébe bújni, és most teljesül ez az álma ebben a különleges változatban, amelynek semmi köze sincs a császár valódi életrajzához - írja a The Hollywood Reporter című lap. A száműzött francia császár és a jelenlétében cseppet sem elfogódott Betsy történetének forgatásához ősszel fognak hozzá.

A filmet John Curran (Színes fátyol) rendezte, a forgatókönyv a Stato Rabin által írt gyerekkönyv alapján készült. A történet főszereplője Betsy Balcombe tizennégy éves angol kislány, akinek családja szállásolja el a szigeten a híres-hírhedt vendéget: a legyőzött és száműzött Napóleont.

A közönség láthatja Al Pacinót a filmvásznon, Salvador Dalí, a nagy spanyol festő szerepében, a Dalí és én: A szürreális történet (Dalí and I: The Surreal Story) című filmben, amely idén kerül a

forrás: MTI