CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2009. április 24., péntek 18:33


Kiskunfélegyházi csapat nyerte a III. Országos projektvetélkedőt

Kiskunfélegyházi csapat nyerte a III. Országos projektvetélkedőt

A III. Országos projektvetélkedő, amelyet idén Itt a helyünk címmel rendeztek meg, április 22-én lezárult. A versenyen 59 szakiskola 369 csapata, összesen 1476 tanuló és 369 mentortanár mérte össze kreativitását és tudását, az első helyezett Kiskunfélegyházi Középiskola Unikornis csapata lett.A nyertesek egy-egy laptoppal gazdagodtak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet támogatásával.

Az Országos projektvetélkedő - amely az Európai Unió, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Tempus Közalapítvány közös pályázatának egyik nyerteseként használhatja a Kreativitás és innováció európai éve 2009 logót - Magyarország egyik valóban kompetenciaalapú vetélkedője, amely során a tanulók próbára tehetik felfedezőkészségüket és kreativitásukat, projektek kivitelezéséhez szükséges kompetenciáikat.

A verseny csoportban való együttműködésre, közös gondolkodásra, problémamegoldásra serkent, hiszen a projekt kivitelezése csapatmunka. A vetélkedő során a négy főből (9-10. osztályos diákokból) álló csapatok látványos, interaktív, multimédiás eszközöket alkalmazó prezentáció segítségével, az általuk készített reklámterméket felhasználva mutatták be szakmájukat/szakmacsoportjukat.

A döntő fődíja egy-egy laptop volt a négy csapattag és a mentortanár részére a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet felajánlásából.

Helyezettek
I. helyezett: Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolája - Kiskunfélegyháza
II. helyezett: Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium - Nyíregyháza
III. helyezett: Jálics Ernő Általános, Művészeti és Szakképző Iskola, Diákotthon; Szakszolgálat és Szakmai Szolgáltató Intézmény - Kadarkút

forrás: EduPress