CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2009. április 24., péntek 18:42


Tízmilliókat vesztettek a brit rockerek a válságon

Tízmilliókat vesztettek a brit rockerek a válságon

Tízmilliókat vesztettek a brit pop és rock legnagyobb sztárjai a gazdasági válság miatt.

A The Sunday Times minden évben listát állít össze a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és személyekre lebontva. A lap a Rich List vasárnapi ismertetése előtt rendszerint külön közzéteszi kimutatását a brit könnyűzenei élet szupergazdagjainak általa becsült vagyoni helyzetéről. A pénteken megjelent új lista szerint Sir Elton John vagyona például 26 százalékkal, a tavalyi 235 millió fontról 175 millió fontra (58 milliárd forintra) olvadt. Sir Paul McCartney jelenleg kénytelen 440 millió fonttal (145 milliárd forinttal) beérni a 2008-as Rich Listben kimutatott 500 millió font helyett.

Sir Mick Jagger, a Rolling Stones veterán frontembere 16 százalékkal lett szegényebb, és most már csak 190 millió fontja van.

A válság mindazonáltal a brit üzleti élet nagyjait sem kíméli. A tavaly tavasszal ismertetett 2008-as rangsor szerint a pénzarisztokrácia felső kasztjának összvagyona az egy évvel korábbi listán szereplő 360 milliárd fontról csaknem 53 milliárd fonttal 412,8 milliárd fontra (137 ezer milliárd forintra) duzzadt, ezzel azonban egyelőre véget is ért az aranykor.

forrás: MTI