CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. május 07., csütörtök 18:29


Ismertették az Uszoda utca felújítási terveit

Megkezdődhet a járda és az úttest felújítása

Ismertették az Uszoda utca felújítási terveit

Befejeződtek a csatornázási munkálatok az Uszoda utcában, így hamarosan megkezdődhet a járda és az úttest felújítása. Dr. Simon István alpolgármester, mint a körzet képviselője lakossági egyeztetést tartott a felújítási tervekről a városháza dísztermében.

Hamarosan megoldódhatnak a közlekedési nehézségek az Uszoda utcában. Az ISPA program részeként a mai kor követelményeinek megfelelően szétválasztották a csapadék- és szennyvízcsatornát. A város a beruházással kapcsolatban úgy döntött, hogy a járdát és az úttestet is felújítja az érintett útszakaszon. Dr. Simon István több alkalommal hívott össze lakossági beszélgetést annak érdekében, hogy olyan felújítási tervek készüljenek, melyek a leginkább megfelelnek az ott élők és a közlekedők igényeinek. Freiler László mérnök a korábbi fórumokon elhangzott észrevételek, javaslatok jelentős részét „beleépítette” a tervekbe, és az elképzeléseket most a lakók előtt is ismertette.

Szó szerint házanként haladt végig a tervező az útszakasz projektoron kivetített felújítási vázrajzán, így a tulajdonosok közvetlenül is megfogalmazhatták kérdéseiket. Sok kérdés hangzott el a parkolóhelyekkel kapcsolatban. Általános megállapításként elhangzott, hogy minden olyan esetben tilos a járdán való parkolás ott, ahol a KRESZ ezt táblával nem engedélyezi. Több esetben sikerült a terveket tovább pontosítani, így a lakók igényei még hangsúlyosabban jelennek meg a tervekben.
(cyberpress)