CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. május 09., szombat 18:42


Sokakat vonzott a vidám szezonnyitó majális a Tómalmon

Sokakat vonzott a vidám szezonnyitó majális a Tómalmon

A Városi Fúvószenekar és a Mazsorettek közös vidám bevonulása és műsora adta meg az alaphangulatát a Tómalomnál tartott szezonnyitó majálisnak, amelyen kicsik és nagyok együtt örültek a szép környezetnek, a jó időnek és a vidám együttlétnek.

A gyermekeket váró ugrálóvárak és játszótér, a finom ételeket italokat kínáló büfé és jó zene rengeteg érdeklődőt vonzott a környékről, és természetesen a messzebbről érkezett, többnyire kerékpáros túrázókat és természetjárókat is szívesen látták a rendezvényen.


Dr. Simon István, a környék önkormányzati képviselőjeként, a Tómalom-Jánostelep-Sopronkőhida részönkormányzat elnökeként köszöntötte a megjelenteket.


A környéken Sopronnak egy egészen új, gyönyörű kertvárosi része fejlődött ki, csodálatos természeti környezetben, szép ápolt kertekkel, amely igen fejlődő része a városnak, ahol új közösségek alakulnak ki.

Az elkerülő útra, mintegy kelet-nyugati irányba húzódó tengelyre kezd a város felfűződni, ráépülni. Délre a belváros és a Lőverek, északkeletre pedig az új városrészek, – a Virágvölgy, a Tómalom környéke, az Aranyhegy, – fekszenek, egy fiatalos, dinamikusan fejlődő kertvárosias jellegű, igen szép helyként.


- Az új városrészben az újonnan ideköltözött embereknek igényük van arra, hogy új közösségeket alakítsanak ki, egymást megismerjék. Ezt a célt szolgálták a részönkormányzat által szervezett, immár hagyományosnak nevezhető közösségi eseményei, az utcabálok, a gyermeknapi rendezvények, és a szezonnyitó mulatságok. A helyi közösségek, felnőttek és gyermekek itt egymással találkozhatnak, megismerkedhetnek, beszélgethetnek, közösen időt tölthetnek el. Ügyes-bajos dolgaikban is előrelépést tehetnek, ha egymást közelebbről megismerik. Családi programnak is kiváló rendezvény, ahol a legkisebbek és a legidősebbek együtt lehetnek, úgy, hogy mindenki talál magának megfelelő programot – mondta el dr. Simon István a szenzonnyitó majális alkalmával.




(sopron.hu)