CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. május 29., péntek 13:07


Emésztőszervi betegségek – ma- tudományos konferencia és képzés Sopronban

Emésztőszervi betegségek – ma- tudományos konferencia és képzés Sopronban

A magas színvonalú szakmai tudományos konferencia egyben akkreditált képzés is, ezért az előadásokat követően tesztvizsgára is sor került.

Képriport

Emésztőszervi betegségek – ma címmel rendez a soproni Erzsébet Kórház I. Belgyógyászat - Gasztroenterológiai Osztálya tudományos konferenciát Sopronban. A Gasztroenterológiai Osztály megnyitása alkalmából a Hotel Lővérben tartott mai megnyitóján a város nevében dr. Simon István alpolgármester is köszöntötte a szakma képviselőit.

A tudományos tanácskozást megelőzően Prof. Dr. Tulassay Zsolt és Prof. Dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet kórház főigazgató főorvosa is köszöntötte a szakma jeles képviselőit.

A ellátás folyamatosan fejlődik Sopronban – hangzott el a tanácskozás bevezetőjében. Jelentősen javult az eszközpark a kórházban – derült ki dr. Patai Árpád részletes beszámolójából, amelynek során időrendi sorrendben ismertette a szakterület fejlődésének soproni történetét, ugyanakkor dr. Patai Árpád szerint: szerencsés az a város, ahol az alpolgármester maga is orvos.


Dr. Simon István alpolgármester köszönetet mondott a szervezőknek a programért, és azért, hogy Sopront választották a konferencia helyszínéül, ami szerencsés és bölcs választás volt, tekintettel a város és környéke természeti értékeire, műemléki és épített környezetére.
Külön köszönetet mondott Sopron alpolgármestere az egészségügyi szakembereknek, akik a mai magyar egészségügy nehéz körülményei ellenére is helyt állnak az emberek egészségének szolgálatában.


A konferencia egyben akkreditált képzés is, ezért az előadásokat követően tesztvizsgára is sor kerül.


A szakmai program során elhangzó előadások: Prof. Dr. Tulassay Zsolt akadémikus (Budapest): Gasztroenterológia – ma, Prof. Dr. Döbrönte Zoltán Ph.D. (Szombathely):
Gyomorsavhatással összefüggő kórképek – ma, Prof. Dr. Nemesánszky Elemér Ph.D. (Budapest): Hepatológia ma Magyarországon. És Sopronban?, Dr. Lakatos László Ph.D. (Veszprém): Colorectalis carcinoma - ma, a belgyógyász szemével.
A délután folytatódó tudományos program keretében a következő eladások lesznek: Dr. Rakos Gyula (Sopron): Colorectalis carcinoma - ma, a sebész szemével, Dr. Hoffer Krisztina, Prof. Dr. Baranyai Tibor Ph.D, Dr. Bodrogi Nándor (Sopron): MRCP- ma, Dr. Patai Árpád (Sopron): Endoszkópos epeúti beavatkozások – ma, Dr. Stöckert Anna (Sopron:) Felső gasztrointesztinális vérzés kezelése – ma.


A sopron.hu Képriportja