CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. május 31., vasárnap 18:07


Vas' Villa Családi kerékpártúra - tizennyolcadszor

Vas' Villa Családi kerékpártúra - tizennyolcadszor

Immár fogalom Sopronban a május végi Vas’ Villa Családi Kerékpártúra, amelynek egyre növekvő népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy az idén 1920 regisztrált résztvevője volt a Sopron- Fertőrákos- Balf- Sopron útvonalon zajló túrának.

képek Képgalériával



A családi kerékpártúra, természetesen nem verseny, így számos családnak nagyon kedvelt és várt programja, hiszen a megadott szintidő alatt a távot nem nehéz teljesíteni, még a legfiatalabbaknak sem. Az idei túrázók kígyózó sora nem csak a résztvevők magas száma miatt nyújtott különleges látványt, hanem azért is mert egy támogató jóvoltából minden résztvevő azonos láthatósági mellényt is kapott a regisztrációkor.
20090531kerekpar07m.jpg

A mai eseményen – az eddigi hagyományokhoz hasonlóan – a két és fél órás szintidő lejárta után értékes nyereménytárgyak sorsolására is sor került, amelyek között 25 kerékpár is gazdára lelt.

20090531kerekpar12m.jpg

A sorsoláson több támogatóval együtt jelen volt dr. Fodor Tamás polgármester, aki így, személyesen adhatta át az általa felajánlott kerékpárt a boldog nyertesnek a Vas’ Villa udvarán. Firtl Mátyás, Sopron és országgyűlési képviselője két gyermekkerékpárt ajánlott fel a jótékony célt szolgáló rendezvény sikere érdekében, amelyeket távollétében Abdai Géza alpolgármester adott át a szerencsés nyerteseknek.

20090531kerekpar28m.jpg

A szervezők a bevételt az Erzsébet-kórház gyermekosztálya javára ajánlották fel.

Borossay György szervező azt is elmondta: A családi kerékpártúra nem jöhetett volna létre a sok önzetlen adakozó támogatása nélkül, akik összességében 1,8 millió forint értékben ajánlottak fel ajándékokat.

20090531kerekpar22m.jpg
BTÉ