CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. jĂşnius 02., kedd 16:59


Megyei pályázatok 2009.

Megyei pályázatok 2009.

A felhívásban foglaltak szerint április 30-ig kellett benyújtani a győri Megyeházára azokat a pályázatokat, melyekkel a támogatást szolgáló pénzeszközökre (korábbi elnevezésükön „megyei alapokra”) lehetett pályázni.

A megyei pályázatokra 6 nagy témacsoportban (területfejlesztési-környezetvédelmi-mezőgazdasági; egészségmegőrző és nyugdíjas szervezeteket támogató; oktatási-kulturális-sport; nemzetiségi tevékenységet támogató; polgárőrségeket és önkéntes tűzoltóságokat támogató; külkapcsolati és idegenforgalmi) 52 millió forintot különített el 2009. évi költségvetésében a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.

A 11 nagy témakörre közel 1160 db pályamunka érkezett, ezek közül a legtöbb pályázatot az idei évben is kulturális és egészségügyi témában nyújtották be. Kulturális célok megvalósítására közel 200 db pályázat érkezett, a felosztható 5,25 millió forintra 37,7 millió forintot kitevő igénnyel.

A pályázatok beérkezését követően azok rendszerezése, döntés-előkészítése megtörtént. A közgyűlés szakbizottságai a napokban kezdik meg a pályázatok értékelését, bírálatát, majd döntést hoznak a támogatásról, illetve az odaítélt pénzeszköz nagyságáról.
PZ