CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2009. jĂşnius 02., kedd 19:23


Babos Timi egyéniben búcsúzott aA Roland Garrostól, párosban viszont továbbjutott.

BABOS TIMI egyéniben búcsúzott aA Roland Garrostól, párosban viszont továbbjutott.

Babos Timi tegnap már megjavította tavalyi Roland Garros eredményét azzal, hogy bejutott a legjobb 16-ba, ma pedig egy újabb lépést kellett megtennie az áhított cél, a tornagyőzelem felé.

A junior világranglista 3. helyén álló 4. kiemelt (ez úgy lehet, hogy a junior ranglista 11. helyén álló orosz Pervak 156-os WTA rangsora 3. kiemeltséget eredményezett számára) soproni játékos ellenfele ma a 17-es pályán a 15. kiemelt amerikai Sloane Stephens volt, aki a selejtezőbe fért csak be, a főtáblán azonban már kiemelt lett, a Garros felvezető versenyét, a milánói "A" kategóriás versenyt ugyanis megnyerte, többek között a világelső brit Robsont is simán búcsúztatva.

A 16 éves Stephens egyébként már főként a felnőtt versenyeket látogatja és a WTA ranglista 517. helyén áll, nem volt tehát könnyű dolga Timinek, aki jól kezdte a meccset, saját adogatása után elvette az amerikaiét (2-0), a következő négy gémből azonban csak egyet tudott hozni, Sloane pedig kiegyenlített (3-3).


Egy-egy adogatás után 4-4-nél Timi újra elvesztette a szerváját, majd az amerikai 6-4-re behúzta a szettet és a második szettben is break előnybe került, 0-2 után azonban Timi hat gémet nyert egymás után, így jöhetett a döntő szett.

A harmadik játszmára leginkább a hullámvasút kifejezés illik. Timi breakkel kezdte a szettet és 2-0-ra elhúzott, de előnyét hamar elvesztette és nem sokkal később már 3-2, majd 4-2 volt Stephensnek, a magyar lány azonban visszajött és újra kiegyenlített (4-4), szerváját azonban a lehető legrosszabbkor vesztette el (4-5), Stephens pedig a meccsért adogathatott, ami sikerült is neki, így 6/4 2/6 6/4-gyel búcsúztatta Timit a versenytől.

Némi öröm az ürömben, hogy Timi párosban az angol Heather Watsonnal az oldalán viszonylag sima két szettben vert egy amerikai-holland duót, így holnap már a négy közé jutásért játszhatnak a Leykina-Nikitina orosz kettőssel.

TennisHungary.hu/Pluzsik