CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. június 18., csütörtök 12:12


Hagyományőrzés és megújuló értékteremtés

Hagyományőrzés és megújuló értékteremtés

A Porpáczy Aladár Általános Művelődési Központ szervezésében a fertődi Esterházy-kastély parkjában található Esterházy majorság-Pál-major-Szabadidőpark megnyitó ünnepségét tartják 2009. június 20-án, szombaton, délután 3 órakor, egybekötve az immár hagyományosnak számító Ribizlifesztivállal.

A hagyományok felelevenítésének és az értékek újjáteremtésének nem mindennapi eseményén a Pál-majort és Szabadidőparkot a látogatók számára megnyitja Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, az intézményt fenntartó, Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke. Köszöntőt mond Wellner Andrea a Porpáczy -központ igazgatója.

A majorságot és a kiállítást Horváth Attiláné, az intézmény pedagógusa mutatja be.

Az eseményen az Esterházy uradalom aratási szokásait a középiskola tánccsoportjának részvételével mutatják be az érdeklődőknek. A színes és látványos programkínálatot népi gyermekjátékok, íjászat, állatsimogató, lovaglás gazdagítja. Lesz még továbbá gyógynövény-bemutató, virágkötészet, ribizlis sütemények, ribizli-lekvár és -szörp kóstoló, és a sajtkészítés fortélyát is bemutatják, ez utóbbihoz, természetesen, az édes- és kecskesajtok sajtkóstolója is hozzátartozik majd. A bőséget étel-ital kínálat mellett rendkívüli környezetvédelmi óra keretében műszeres víz-, levegő-, talajvizsgálatot is végeznek, továbbá BISEL-program egészíti ki a kínálatot, a jó hangulat megteremtéséhez pedig karaoket is rendeznek.