CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. december 10., péntek 00:00


Örüljünk a győzelemnek

GYSEV-RINGA-Ljubljana 67:55

EUROLIGA KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

GYSEV-RINGA - JEZICA LJUBLJANA 67:55 (37:25)


Hosszú szünet után került sor ismét fontos kosárlabda mérkőzésre Sopronban. Ez a mérkőzés azoknak a véleményét igazolta, akik azt mondják, hogy nem tesz jót a hosszú szünet a bajnokságokban. A lányok idegenül mozogtak a pályán, mind védekezésben, mind támadásban sok hibát vétettek és csak a szerény képességekkel rendelkező ellenfél tette lehetővé így is a győzelmet. Voltak azért örvendetes eseményei is a találkozónak. Eördögh végre kezdi azt a formáját mutatni, amelyiket korábban megszoktunk, nevezetesen, hogy aktívan vesz részt a játékban és ami a lényeges, hogy eredményesen is. A másik üde színfolt Poto, aki időről időre szemfülességével meglepi a nézőket. Tegnap este is három alkalommal leszedte a támadó palánk alatti pattanó labdát a nála 30 cm-el magasabb centerek elől. Ezt az átlagnál jobb reakció idejének, gyorsaságának köszönhetően tudja megtenni. Jól lát a pályán, kiszolgálja társait és ha egyedül hagyják, be is tudja dobni a labdát a hárompontos vonal mögül.

Az első félidőben addig volt izgalmas a mérkőzés, amíg Potoék el nem húztak ellenfelüktől. Ezután a feltűnően csendesen nézelődő publikum akkor hördült fel, amikor az ellenfél három pontos kosarakat dobott. Sajnos, a védekezés nem volt megbízható, a figyelem kihagyott és ezt mindig kihasználta a Ljubljana. A palánkok alatt sem vitézkedtek a centereink és feltűnő volt, hogy a válogatottat is megjárt Béres és Donkó haloványan teljesített. Egy-két gyors indításból sikerült kosarat elérni, így a megnyugtató 12 pontos különbség kialakult a félidőre.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, nem tudott elhúzni a hazai együttes, sőt a befejezés előtt négy perccel öt pontra csökkent a különbség. Ennek az volt az előzménye, hogy a teljes csapatot lecserélte az edző, de a cserék sem tudtak ma este megfelelni a szerény elvárásoknak sem. Szerencsére Mandic ebben a helyzetben magára talált és pontjaival ismét 12 pontra nőtt az előny. Ezzel megmaradt a lehetőség, hogy ha jövő héten a Wuppertal ellen is győz a GYSEV-RINGA, akkor az EUROLIGA-ban csoportjában az első négy közé kerül, ami szép fegyvertény lenne. Szurkolunk, hogy sikerüljön.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: POTO 6/3, Mandic 13/3, EÖRDÖGH 17/3, Vilipic 8, Béres 8, Donkó 5/3, Dénes 3/3, Hollósy 5, Radnóty 2.

Tvordy György